Zábojník verzus Procházka: Ako dopadne súboj dvoch v roku 2023 neporazených rivalov?

Je to jeden z najočakávanejších zápasov našliapaného boxerského eventu The Ring 9. Domáci borec Mário Zábojník (10-0, 4 KO) si zmeria ...
  • Zdroj: Patron Boxing

Je to jeden z najočakávanejších zápasov našliapaného boxerského eventu The Ring 9. Domáci borec Mário Zábojník (10-0, 4 KO) si zmeria v sobotu 30. decembra v Bratislave konečne sily s českým rivalom Milanom Procházkom (6-4, 4 KO).

Pre oboch pôjde o veľmi dôležitý súboj (na šesť kôl v super welterovej váhe), veď obaja majú veľké plány smerom k roku 2024.

Keď v júni za 65 sekúnd zdemoloval Procházka v Prahe na Královke Josefa Stráníka, prihlásil sa Zábojník o slovo a možnosť svojho tímového kolegu z Patron Boxing pomstiť. Lenže na ich duel v októbri v Plzni nakoniec nedošlo, veterán z Brna sa, žiaľ, v príprave zranil.

„A tým to vlastne tak nejak vyprchalo. Idem tam teraz už sám za seba. Je to rivalita Zábojník verzus Procházka,“ usmieva sa skúsený slovenský bojovník. A úplne rovnako hovorí aj jeho sobotný protivník. „Československá rivalita? To neriešim, som ročník 1982, pre mňa sú Slováci stále bratia,“ reaguje ostrieľaný boxer a nejaký piatok už aj tréner. Teda, Procházka bol dlhé roky už len kouč, než sám opäť vliezol medzi šestnásť povrazov.

Po štyroch prehrách na začiatku tohto tisícročia si pripísal tri výhry v roku 2020 a v tomto pridal ďalšie tri skalpy. „Doháňam čas,“ vysvetľuje s úsmevom vždy skvelo naladený zápasník z Brna, ktorý už má v kalendári zakrúžkované vedľa 30. decembra taktiež dátumy 2. február a 2. marec 2024.

Lenže podobne naštartovaný je taktiež o osem rokov mladší Zábojník. Vlani ho najskôr zastavil utrhnutý biceps počas jarného sústredenia v Znojme. Behom rekonvalescencie musel riešiť osobné problémy, ktoré jeho kariéru takmer definitívne ukončili. Našťastie sa tak nestalo. A tento rok už stihol štyri duely. Všetky víťazné, hoci posledný v Plzni s Bulharom Nikolom Stojanovom nebol z tých najvydarenejších.

„Prepásol som obrovskú šancu, Mário bol v Plzni poraziteľný. Zápas som s trénermi videl snáď desaťkrát. Z môjho pohľadu tam prehral. Nehovorím, že to bola nejaká krádež, videl som oveľa väčšie, ale prehral. Teraz boxuje prvýkrát doma na Slovensku, takže určite bude pripravený úplne inak,“ páli ostrými zverenec Martina Karaivanova, Mirka Prokeša a Leona Dubského, ktorý bude mať v Bratislave po ruke tiež kamaráta a zverenca Mikyho Rybu, čo je rovnako úspešný český profesionálny boxer.

„Pre Plzeň sa mi dvakrát menil súper, Bulhar bol rozboxovaný, chodieva robiť zaujímavé zápasy do Anglicka, podal kvalitný výkon aj proti mne. Keby duel skončil remízou, nečudoval by som sa. Rovnako mi je jasné, že pokiaľ by sme boxovali u neho doma, prehral by som. Proti Milanovi to ale bude o niečom úplne inom,“ ukazuje športového ducha Zábojník pri hodnotení svojho posledného vystúpenia.

„Všetko zlé je ale za mnou. Budem pripravený, teším sa, že konečne budem boxovať doma, kde by som mal mať podľa posledných informácií veľkú podporu,“ díva sa vpred. Lenže… „Slušný kotol budem mať aj ja,“ žmurká šibalsky Procházka, ktorý z Brna vyrazí s ďalšími boxermi Norbertom Růžičkom, Honzom Polákom a Sandrom Jandejskom. Tých taktiež čakajú v Bratislave zápasy. „Nech to dopadne akokoľvek, po zápase vyrazíme na pivo a užijeme si to,“ dodáva odhodlane najstarší z brnenského mušketierskeho kvarteta.

Ako toto ťaženie z moravskej metropoly na tú slovenskú dopadne, môžete sledovať priamo na mieste, alebo skrz stream. Obe je možné zakúpiť na webe usporiadateľa Patron Boxing.

Krištofič knokautoval Vémolu.
Obrovský šok: Pirát brutálne knokautoval Vémolu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});