Rebríček top zárobkov 2023: Najviac sa nabalil Cristiano Ronaldo

Futbalová hegemónia! Podľa renomovaného časopisu Forbes rebríček 10 najlepšie zarábajúcich športovcov sveta v roku 2023 ovládlo trio ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalová hegemónia! Podľa renomovaného časopisu Forbes rebríček 10 najlepšie zarábajúcich športovcov sveta v roku 2023 ovládlo trio futbalových gigantov.

Lionel Messi (36), nedávny držiteľ už ôsmej Zlatej lopty pre top hráča planéty, sa musel tentoraz skloniť pred svojím najväčším konkurentom Cristianom Ronaldom (38). Za nezmieriteľnou portugalsko-argentínskou dvojicou skončil ich potenciálny nástupca Kylian Mbappé (25).

K štyridsiatke blížiaci sa Ronaldo nezľavuje nielen zo stále vysokých osobných ambícií, ale ani z finančných príjmov. Oproti európskym angažmánom si ich tento rok ešte vylepšil po prestupe do Saudskej Arábie. Bohatí šejkovia z klubu Al-Nassr ho prilákali na lukratívnu dvojsezónnu zmluvu. Podľa Forbes zarobil v tomto roku 126 miliónov eur brutto. Neklesá ani jeho popularita. Kapitána portugalskej reprezentácie sleduje na troch sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, X) takmer miliarda fanúšikov.

V tesnom závese za CR7 sa ocitol majster sveta Lionel Messi. Aj on zmenil tento rok dres. Opustil Paris St. Germain a presťahoval sa na slnečnú Floridu k Davidovi Beckhamovi, spolumajiteľovi klubu Inter Miami z americkej Major League Soccer. Na bankové konto mu pribudlo 120 miliónov eur. K spoločnosti dožívajúcich futbalových gigantov sa priblížil na dostrel Škriniarov spoluhráč z Parku princov Kylian Mbappé vzhľadom na svoj vek s impozantným príjmom 111 miliónov eur.

Až za týmto triom skončili športovci z odvetví, ktoré sa tešia vysokej obľube a sledovanosti najmä v Amerike - basketbal a golf. Prekvapením je prienik Rogera Federera do prvej desiatky, keďže švajčiarsky tenista ukončil vlani kariéru. Napriek tomu zinkasoval 88 miliónov eur. Zo žien sa najvyššie dostala (49.) tiež už bývalá tenisová kráľovná Serena Williamsová so zárobkom 41,5 milióna eur.

Najbohatší športovci roka

1. Cristiano Ronaldo (38)

Národnosť: Portugalsko

Odvetvie: futbal

Príjem: 126 mil. €

2. Lionel Messi (36)

Národnosť: Argentína

Odvetvie: futbal

Príjem: 120 mil. €

3. Kylian Mbappé (25)

Národnosť: Francúzsko

Odvetvie: futbal

Príjem: 111 mil. €

4. LeBron James (38)

Národnosť: USA

Odvetvie: basketbal

Príjem: 110 mil. €

5. Canelo Alvarez (33)

Národnosť: Mexiko

Odvetvie: box

Príjem: 101 mil. €

6. Dustin Johnson (39)

Národnosť: USA

Odvetvie: golf

Príjem: 99 mil. €

7. Phil Mickelson (53)

Národnosť: USA

Odvetvie: golf

Príjem: 98 mil. €

8. Stephen Curry (35)

Národnosť: USA

Odvetvie: basketbal

Príjem: 93 mil. €

9. Roger Federer (42)

Národnosť: Švajčiarsko

Odvetvie: tenis

Príjem: 88 mil. €

10. Kevin Durant (35)

Národnosť: USA

Odvetvie: basketbal

Príjem: 82 mil. €

Rebríček top zárobkov 2023

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});