Postup na EURO s trpkou príchuťou: Jaroslav Šilhavý rezignoval na svoju funkciu

Český národný tím si vybojoval postup na EURO 2024. Bezprostredne po spečatení úspechu rezignoval na svoju funkciu tréner Jaroslav Šilhavý.

Český národný tím si vybojoval postup na EURO 2024. Bezprostredne po spečatení úspechu rezignoval na svoju funkciu tréner Jaroslav Šilhavý.

Fotogaléria

 

Po zápase s Moldavskom predstúpil Šilhavý pred kamery a v rozhovore pre ČT Sport oznámil svoj koniec na lavičke českého národného mužstva. "Rozhodli sme sa s chlapcami, že bez ohľadu na výsledok zápasu s Moldavskom nebudem pokračovať vo funkcii," povedal tréner, ktorý mal zmluvu s českou futbalovou federáciou do konca novembra 2023.

Komentátor Matúš Lukáč
Komentátor Matúš Lukáč šokoval fanúšikov: TAKÉTO podmienky boli v Bosne Zobraziť článok

Rozhodnutie ukončiť svoju púť v reprezentácii prišlo kvôli kauze, ktorú mali hráči pred zápasom proti Moldavsku. Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec porušili pravidlá a zabávali sa v nočnom klube.

Na snímke uprostred Erik Sabo (Slovensko), vľavo Jakub Brabec a vpravo Tomáš Souček (obaja Česko)
Škandál opitých českých reprezentantov: Jedného takmer zrazilo auto! Zobraziť článok

Prezident českého futbalu Petr Fousek sa o rezignácii dozvedel pred zápasom. "Trénerovi Šilhavému je potrebné poďakovať, že mužstvo priviedol na európsky šampionát i za prácu, ktorú počas piatich rokov odvádzal," povedal predseda Futbalovej asociácie Českej republiky.

Sprava slovenský obranca Milan Škriniar a tréner Francesco Calzona.
Postupová matematika k EURO 2024: Kto už má istotu a kto ešte šancu? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});