Synov boxera Tomiho Kida Kovácsa to tiež ťahá do ringu: Kristián je už žiacky šampión

Jablko nepadlo ďaleko od stromu! Toto príslovie vystihuje rodinu boxera Tomiho Kida Kovácsa (46). Jeho troch synov z druhého manželstva ...
  • Zdroj: TASR

Jablko nepadlo ďaleko od stromu! Toto príslovie vystihuje rodinu boxera Tomiho Kida Kovácsa (46). Jeho troch synov z druhého manželstva to od narodenia ťahá do ringu a boxerské rukavice sú na dennom programe.

Najstarší Kristián (12) sa stal nedávno žiackym šampiónom Slovenska, na tréningy už chodí aj 3-ročný Dávid a rukavice po zemi vláči aj 9-mesačný Marcus. 

FOTOGALÉRIA: Synov boxera Tomiho Kida Kovácsa to tiež ťahá do ringu

Tomi Kid Kovács sa dal po skončení profesionálnej kariéry na trénerskú dráhu a v Galante vybudoval vlastnú boxerskú akadémiu, kde vychováva mladé talenty, ale aj svojich synov, ktorí po ňom zdedili športové gény.

„S manželkou Dominikou nás teší, že ich baví šport a nesedia doma, ale športujú,“ povedal pre Nový Čas Tomi, ktorého najstarší syn z druhého manželstva Kristián je členom jeho akadémie a nedávno získal na domácom žiackom šampionáte aj majstrovský titul.

Na kartu turnaja FNC 5 pribudol ďalší zápas: Markizácky herec verzus známy influencer! Zobraziť článok

„Kristián má všetky predpoklady, aby bol z neho v budúcnosti vrcholový športovec. Ale nechcem na neho tlačiť. Je to ešte dieťa a on si musí zvoliť svoju cestu. Ešte nedávno chcel byť futbalista, ale teraz ho zase baví box. Na prvom mieste musí byť škola. Keď z nej príde, manželka s ním robí úlohy a až potom môže ísť na tréning,“ ozrejmil Tomi, ktorý prezradil, že aj malého Dávida to už ťahá do ringu.

„On sa narodil do telocvične. Veľmi ho to baví, je pohybovo nadaný a neustále chce trénovať. Ale hlavne s dospelákmi. A už to začína chytať aj deväťmesačného Marcusa, ktorý doma po zemi vláči rukavice,“ smeje sa Kovács, ktorý teraz nevie odhadnúť, ktorý z jeho synov to dotiahne na profesionálnu úroveň. „Uvidíme, ale ak sa dajú touto cestou, tak musia boxu odovzdať maximum,“ dodal.

Monika Chochlíková patrí k svetovej špičke.
Skvelá reklama pre Slovensko: Monika Chochlíková získala ďalší cenný úspech Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});