Slafkovský o kritike: Mám na to recept, toto som vyškrtol! Pospíšil si žije svoj sen

Z piatich slovenských hokejistov v bohatom programe zámorskej NHL sa v noci na nedeľu zapísali do streleckej listiny dvaja. V prvom zápase ...
  • Zdroj: SITA/AP

Z piatich slovenských hokejistov v bohatom programe zámorskej NHL sa v noci na nedeľu zapísali do streleckej listiny dvaja. V prvom zápase v profilige skóroval Martin Pospíšil z Calgary a premiérovo sa v tejto sezóne presadil Juraj Slafkovský, ktorý nastúpil v prvom útoku Montrealu.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský a Pospíšil

Z víťazstiev sa tešili aj obrancovia Erik Černák (Tampa Bay) a Martin Fehérváry (Washington), neúspešný návrat do zostavy absolvoval Tomáš Tatar, jeho Colorado utrpelo debakel 0:7 vo Vegas.

Pospíšila povolalo vedenie Flames z farmárskeho tímu Calgary Wranglers (AHL) v stredu a tréner Ryan Huska ho pri debute v NHL na ľade Seattlu postavil na krídlo tretieho útoku s centrom a kapitánom tímu Mikaelom Backlundom a Blakeom Colemanom. Hneď vo svojom prvom striedaní ukázal 23-ročný slovenský útočník svoj potenciál a kvalitným forčekingom poriadne znepríjemnil rozohrávku Kraken v obrannom pásme.

V 9. minúte spálil veľkú šancu Andrew Mangiapane, ktorý následne kroščekoval zozadu do hlavy ležiaceho Jarreda McCanna a putoval predčasne pod sprchy. Huska poslal na trestnú lavicu odsedieť si päťminútový trest práve Pospíšila. V dlhej presilovke skórovali domáci len raz a 14 sekúnd po jej skončení inkasovali.

Pospíšil sa po vypršaní trestu zapojil do hry, dostal sa k puku v obrannom pásme a po rýchlej kontre s Nazemom Kadrim a Dillonom Dubem vyrovnal na 1:1, keď pohotovo prekonal ležiaceho Phillipa Grubauera. Slovenský útočník strelil svoj prvý gól v NHL z prvej strely. “Je to skvelé. Pocity sú o to krajšie, že sme dosiahli aj tímový úspech,” povedal Pospíšil pre klubovú sociálnu sieť X.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});