Česko smúti: Navždy odišiel člen Siene slávy, zomrel krátko po smrti manželky

Vo veku 76 rokov zomrel bývalý basketbalový reprezentant, bronzový medailista z majstrovstiev Európy a člen českej Siene slávy Zdeněk Douša.
  • Zdroj: iStock

Vo veku 76 rokov zomrel bývalý basketbalový reprezentant, bronzový medailista z majstrovstiev Európy a člen českej Siene slávy Zdeněk Douša.

O úmrtí niekdajšieho hráča pražskej Sparty a štvrtého najlepšieho strelca v histórii československej ligy informovala na svojom webe Česká basketbalová federácia.

Douša odohral 246 reprezentačných zápasov a štartoval na troch olympijských hrách i troch majstrovstvách sveta; na oboch vrcholných podujatiach si pripísal ako najlepší výsledok šieste miesto. Z troch účastí na ME bol členom bronzového tímu na šampionáte v Belgicku v roku 1977, o dva roky neskôr v Turíne bol s výberom Československa štvrtý.

Hokejista Adam Johnson so snúbenicou Ryan.
Rodina mŕtveho hokejistu († 29): TOTO je neprijateľné, chceme spravodlivosť! Zobraziť článok

V česko-slovenskej lige odohral Douša všetkých 23 sezón za Spartu a nastrieľal 8822 bodov. V roku 1989 oslavoval titul vicemajstra a štyrikrát skončil s pražským klubom tretí.

Zdeněk Douša zomrel krátko po tom, ako skonala jeho manželka Hana (zomrela 15. septembra), rovnako skvelá basketbalistka, medailistka zo svetových i európskych šampionátov a členka Siene slávy. Obaja boli medzi legendami českého basketbalu uvedení v roku 2018.

Nemec Michael Schumacher
Brat Schumachera prezradil, čo nemal: Mrazivé slová! TOTO neveští nič dobré Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});