O tento kúsok bude bitka! Prečo predáva Alonso svoj skvost?

Čas od času obletí svet správa, ktorej je možné len ťažko uveriť. K tým patrí aj tá, ktorá sa objavila v utorok a odvtedy o nej hovorí ...
  • Zdroj: instagram.com/monacocarauctions

Čas od času obletí svet správa, ktorej je možné len ťažko uveriť. K tým patrí aj tá, ktorá sa objavila v utorok a odvtedy o nej hovorí nielen celý motoristický svet! Legendárny pilot F1 Fernando Alonso (41) ponúkol na predaj jedno auto zo svojej garáže. No ale aké!

FOTOGALÉRIA: Fernando Alonso

Fernando Alonso chce predať Ferrari Enzo na júnovej aukcii v Monaku s odhadovanou predajnou cenou vyše 5 miliónov dolárov. Monaco Car Auctions v utorok oznámili, že sa chystá predaj niečoho vzácneho: a to Enzo "Scocca n.1" spolu s s červenou knihou Ferrari Classiche, ktorá potvrdzuje pravosť klenotu medzi automobilmi, ktorý vraj nemá ďaleko k novému autu, lebo má najazdených len 4 800 kilometrov!

Alonso jazdil vo farbách Ferrari v rokoch 2010 až 2014, dlho potom, čo sa skončila výroba Enza. Nie je jasné, kedy auto získal, ani prečo ho teraz predáva. Snáď nechce byť videný za volantom konkurenčnej automobilky, keďže momentálne bojuje v šampionáte efjednotky za Aston Martin.

Isté je, že Ferrari vyrobilo len 400 kusov týchto rozprávkových autíčok. O toto auto, keďže ide o sériovú verziu s nízkym číslom a serióznym vlastníckym pôvodom, bude podľa odborníkov bitka. Monaco Car Auctions odhaduje, že sa 8. júna predá najmenej za viac ako 5 miliónov eur.

Charlesovi Leclercovi sa v aktuálnej sezóne príliš nedarí.
Leclerc sa pochlapil: Krásne gesto hviezdneho pilota F1 Zobraziť článok

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});