Hokejový svet sa ponoril do obrovského smútku: Zomrel legendárny kanadský hokejista († 84)

Tragická správa pre celý hokejový svet. V pondelok ráno poslednýkrát vydýchol legendárny kanadský hokejista Bobby Hull († 84). Ten žiaril ...
  • Zdroj: TASR/AP

Tragická správa pre celý hokejový svet. V pondelok ráno poslednýkrát vydýchol legendárny kanadský hokejista Bobby Hull († 84). Ten žiaril predovšetkým v šesťdesiatych rokoch minulého storočia v drese Chicaga Blackhawks, s ktorým získal aj svoj jediný Stanley Cup.

Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval premiéru v NHL.
Útočník Arizony Miloš Kelemen o debute: Snažil som sa ukázať, že na NHL mám! Zobraziť článok

O úmrtí historicky najlepšieho strelca „jastrabov" informoval denník Daily Herald, ktorému to potvrdili dvaja ľudia z najbližšieho okolia Bobbyho Hulla. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe.

Rodák z Point Anne s do NHL dostal v sezóne 1956/1957 v drese Blackhawks. V základnej časti najlepšej hokejovej ligy sveta zaznamenal v 1 063 zápasoch až 610 gólov, čo ho radí na celkové 18. miesto historických tabuliek. V roku 1961 dotiahol Chicago k zisku cenného Stanley Cup-u. 

Góly oslávila naozaj štýlovo.
Vyhľadávanejšia ako Connor McDavid: Na EYOF ma strážili viac ako na MS, hovorí Lopušanová Zobraziť článok

​Počas svojej kariéry Hull získal trikrát Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča NHL a dvakrát Hart Trophy. Sedemkrát sa stal najlepším strelcom ligy a navyše 12. marca 1966 pokoril ako prvý métu 50 presných zásahov v priebehu jednej sezóny.

Život Bobbyho Hulla sa nezaobišiel ani bez viacerých kontroverzií. V roku 1998 ho napríklad citovali ruské noviny, keď údajne povedal, že Adolf Hitler mal dobré nápady a že černošská komunita v USA rastie príliš rýchlo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});