Vlhová sa už teší na atmosféru v českom Špindlerovom Mlyne: Poraziť Mikaelu je naozaj ťažké

Úradujúca olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová (27) sa už teší na podujatie do českého Špindlerovho Mlyna (28.-29.1.), kde ju prakticky ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Úradujúca olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová (27) sa už teší na podujatie do českého Špindlerovho Mlyna (28.-29.1.), kde ju prakticky čaká domáca atmosféra. V Krkonošiach sa naposledy predstavila pred štyrmi rokmi, keď vyhrala obrovský slalom a v slalome skončila tretia.

Kanoisti - zľava tréner Peter Likér, Vlhovej manažér Richard anoisti - zľava tréner Peter Likér, Vlhovej manažér Richard
Galovič, Erik Vlček a Adam Botek vyfasovali od Petinho alovič, Erik Vlček a Adam Botek vyfasovali od Petinho
tímu aj čiapky. Vraj, aby sa nestratili.
Vo Flachau tlieskali Petre aj rýchlostní kanoisti: Priniesli sme jej šťastie Zobraziť článok

Tentoraz sa 28. a 29. januára uskutočnia v Česku dva slalomy, no Vlhová sa zmenou programu nezaoberá. Povedala to v online rozhovore s českými novinármi. 

Do Špindlerovho Mlyna chodila pretekať už v mládežníckych kategóriách a pred štyrmi rokmi tu zažila príjemný pretekársky víkend.

Cítila som sa tam ako doma. Mala som aj to šťastie a dobrú formu, že som dokázala vyhrať v obrovskom slalome. Mám na to tie najlepšie spomienky," zverila sa slovenská lyžiarska hviezda.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Počasie zmenilo kalendár Svetového pohára: Petru Vlhovú čaká poriadny masaker Zobraziť článok

Rodáčku z Liptovského Mikuláša na každých pretekoch podporuje početná skupina fanúšikov vrátane blízkych. Množstvo slovenských vlajok bolo možné vidieť aj pri utorkovom slalome vo Flachau, kde zaznamenala prvý triumf v sezóne. „Myslím, že v Špindli bude fanúšikov oveľa viac. Je to Česká republika, je to blízko," predpokladá.

Vo väčšine prípadov však divácku podporu medzi slalomovými bránkami nepočuje. „Vo Flachau som ich vnímala, pretože tam je zo štartu vidieť do cieľa. Inak ich vnímam, len pri odjazde do cieľa," vysvetlila.

Andreas Žampa si zlomil ihlicu na pravej nohe.
Andreasovi Žampovi ukončila sezónu druhá zlomenina: Zvrtlo mi nohu a... Zobraziť článok

Aj vzhľadom na to, že súperi s hviezdnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, cenní si každé jedno víťazstvo. Jej najväčšia rivalka pred nedávnom vyrovnala rekordných 82 triumfov Lindsey Vonnovej a Vlhová je presvedčená, že je len otázkou času, kedy sa navždy zapíše do histórie.

„Je pre mňa cťou s ňou pretekať. Pre mňa je česť s ňou pretekať. Raz budeme spomínať, že som s ňou dokázala súperiť, že som ju dokázala poraziť. Ale niekedy je to trochu ťažšie byť s niekým, kto stále vyhráva. Preto som mala takú radosť vo Flachau, že som ju v jej ére dokázala poraziť a vyhrať. To svedčí o tom, že som silná. Poraziť Mikaelu je teraz naozaj ťažké," poznamenala Vlhová.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});