Hlavný muž francúzskeho futbalu má na krku ďalší škandál: Hráčska agentka vyšla s pravdou von

Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet (81) prežíva náročné obdobie. V pondelok sa pod nátlakom musel ospravedlniť ...
  • Zdroj: getty images

Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet (81) prežíva náročné obdobie. V pondelok sa pod nátlakom musel ospravedlniť Zinedinovi Zidanovi za nemiestne vyjadrenia na jeho adresu o možnom trénerskom pokračovaní a o deň neskôr čelí obvineniu z viacročného nevhodného správania voči 37-ročnej agentke Sonii Souidovej.

Souidová v rozhovore pre športový denník L'Équipe obvinila 81-ročného funkcionára z toho, že v rokoch 2013 až 2017 bola terčom sexuálneho obťažovania z jeho strany.

Ruskí futbalisti sa tešia po strelení gólu.
Odhalený obrovský škandál: Podľa legendy si Rusi kúpili postup do štvrťfinále MS 2018! Zobraziť článok

Sonia Souidová prezradila, že s Le Graetom sa opakovane snažila nadviazať pracovný kontakt s cieľom podpory ženského futbalu, no prezident FFF jej radšej posielal správy do odkazovej schránky a pozýval ju na večerné stretnutia pri poháriku šampanského.

Nejde pritom o prvé obvinenie Le Graeta zo sexuálneho obťažovania, už v septembri francúzska ministerka športu nariadila vyšetriť možné obťažovanie zamestnankýň FFF práve prezidentom federácie. FFF sa v tom čase chystala podať žalobu na magazín So Foot, ktorý o takom nevhodnom správaní informoval. Periodikum na šiestich stránkach citovalo bez uvedenia mena bývalé aj vtedajšie zamestnankyne FFF, ktoré dostávali nevhodné textové správy od prezidenta. So Foot označil prostredie vo federácii za „toxické".

Takto vtrhli na trávnik fanúšikovia Melbourne Victory.
V Austrálii sa rozdávali rekordné pokuty: S týmto melbournský klub rozhodne nerátal Zobraziť článok

Souidová uviedla, že s Le Graetom sa prvýkrát stretla v roku 2013. Prezident federácie je potom mal posielať textové správy, v ktorých ju pozýval „von" a písal v nich, že mi chýba. Agentka pritom zdôraznila, že šéf FFF síce nikdy verbálne nezašiel „príliš ďaleko", no jasne jej dal najavo, že iba sexuálny styk s ním prinesie posun jej športových nápadov ďalej. „Nikdy sa na mňa nepozeral ako na agentku, ale len ako na akúsi sladkosť," povedala Souidová.

Doplnila tiež, že prístup hlavy futbalu v krajine ju ranil a zvažovala aj koniec kariéry agentky. Na otázku, či jej Le Graet niekedy pomohol po profesnej stránke, odpovedala, že jej pomohol so získaním telefónneho čísla trénerky Corinne Diacreovej a tiež s letenkami v biznis triede pre reprezentantku Amandine Henryovú.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});