Fair-play gestom ohúril Česko: Slovenský brankár Denis Godla ukázal charakter

Ojedinelý úkaz. Hokejisti českého Litvínova v 35. kole českej extraligy na svojom ľade podľahli úradujúcemu majstrovi z Třinca 2:3 po ...
  • Zdroj: Facebook (HC VERVA Litvínov)

Ojedinelý úkaz. Hokejisti českého Litvínova v 35. kole českej extraligy na svojom ľade podľahli úradujúcemu majstrovi z Třinca 2:3 po predĺžení. Napriek prehre sa ale po zápase najviac skloňovalo meno slovenského brankára Denisa Godlu, ktorý sa zaskvel ukážkovým gestom fair-play.

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš počas brífingu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov
Feneš po MS U20: Každý by chcel mať medailu na krku. Pre nás je však cennejšie, že sme si získali srdcia fanúšikov Zobraziť článok

Zhruba v polovici stretnutia mali hráči Třinca k dispozícii dvojminútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Vynikajúci príležitosť vo formáte 5 na 3 však prehajdákali. Zásluhu na tom mal aj slovenský reprezentant, ktorý predviedol viacero dôležitých zákrokov a navyše ohúril správaním džentlmena.

Po strele Růžičku Godla prikryl puk do svojich chráničov, po ktorých ho následne sekol krajan Tomáš Marcinko. Hlavnému rozhodcovi okamžite vyletela ruka nad hlavu, no brankár Litvínova mal na signalizované vylúčenie opačný názor.

Ovečkin je medzi hráčmi, ktorí sa predstavia na Floride v zápase hviezd.
V zápase hviezd NHL sa predstaví týchto 32 hráčov: Ďalších 12 vyberú fanúšikovia Zobraziť článok

Pustil som (pri zákroku) hokejku a rozhodca zdvihol ruku. Povedal som mu, že to nebolo také vážne. Nejakú malú sekeru som asi cítil, takže možno aj bola. Neviem. Ale tiež som to trochu prihral, preto som vylúčenie radšej odvolal," opísal situáciu najužitočnejší hráč MS juniorov z roku 2015. „Urobil som to, čo som považoval za vhodné a nakoniec sa to možno aj vyplatilo."

Godla bol za fair-play gesto napokon aj odmenený,  keď ho v tretej tretine po strelách Romana a Voženílka dvakrát zachránila bránková konštrukcia.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});