Obrovská rana nielen pre ruský hokej: Navždy odišiel skvelý obranca a olympijský víťaz († 55)

Odišiel príliš skoro. Hokejový svet na začiatku nového roka zasiahla tragická správa o úmrtí bývalého obrancu NHL, olympijského víťaza ...
  • Zdroj: iStock

Odišiel príliš skoro. Hokejový svet na začiatku nového roka zasiahla tragická správa o úmrtí bývalého obrancu NHL, olympijského víťaza z Albertville 1992 a kapitána ruskeého národného tímu na MS 1997 Sergeja Bautina († 55).

O víťazstve Kanady rozhodol v predĺžení Connor Bedard.
Reakcie Slovákov po prehre s Kanadou, tréner Feneš: Sme sklamaní a plačeme! Zobraziť článok

O poslednom výdychu rodáka z bieloruského Rahačova informovalo moskovské Dynamo, v ktorom pôsobil pred odchodom do najlepšej hokejovej ligy sveta, kde hájil farby Winnipegu Jets, Detroitu Red Wings či San Jose Sharks.

Dynamo vyjadruje sústrasť blízkym a priateľom Sergeja Bautina. Pre rodinu Dynama je to nenahraditeľná strata," uviedol klub vo vyhlásení. 

Kanadský hokejista Connor Bedard sa teší po góle slovenskému brankárovi Adamovi Gajanovi vo štvrťfinále majstrovstiev sveta do 20 rokov.
Famózne štatistiky Bedarda: Prekonal národný rekord Lindrosa Zobraziť článok

Bautin sa v NHL nedokázal výraznejšie presadiť, a tak nasledoval odchod do Švédska. Okúsil aj nemeckú i japonskú súťaž a úspešnú kariéru ukončil v rodnej vlasti.

Podrobnosti o príčine jeho smrti zatiaľ nie sú známe. Podľa ruských médii Bautin podľahol vážnym zdravotným problém v spojitosti s onkologickým ochorením.

Nezabudli na neho ani v zámorí. Takto si jeho pamiatku uctila organizácia Winnipeg Jets.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});