Fanúšikovia, ktorí sa v nedeľu na Tehelnom poli lúčili s Hamšíkom, sa zhodujú: Marek, potiahni ešte v repre!

Jasné želanie! Fanúšikovia, ktorí sa boli včera na bratislavskom tehelnom poli rozlúčiť s ikonou slovenského futbalu Marekom Hamšíkom (35), majú len jedno prianie. Kiežby si dlhoročný kapitán a opora národného mužstva svoje rozhodnutie ukončiť reprezentačnú kariéru rozmyslel. Presviedčať ho pritom mal aj samotný tréner Francesco Calzona.

FOTOGALÉRIA: Marek, potiahni ešte v repre!

Hamšík absolvoval rozlúčku v nedeľnom prípravnom zápase proti Čile (0:0), keď z ihriska odchádzal počas striedania v 89. minúte za mohutného potlesku domácich fanúšikov. Hamšík prekonal svoj vlastný rekord, keď za Slovensko nastúpil v 126. stretnutí. Historický zápis drží aj v počte strelených gólov (26). Svoj návrat do reprezentácie úplne nevylúčil, no naznačil, že takýto scenár je veľmi nepravdepodobný. Na zmenu postoja sa ho snaží prehovoriť aj Calzona, ktorého odporučil Slovenskému futbalovému zväzu práve Hamšík. „Skúša to stále, muselo by to však byť niečo výnimočné, aby som sa do reprezentácie vrátil,“ uviedol skúsený stredopoliar v mixzóne po stretnutí s Čile. Rovnaký názor majú okrem trénera aj samotní fanúšikovia, ktorí sa v odkaze pre odchádzajúcu legendu zhodli na jednom – Marek by mal v repre ešte potiahnuť!

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Rodinka zo Zemianskej Olče

Zorka (9), Miroslav (45), Mark (11), Mirka (13)

- Najkrajšie spomienky máme na MS v Afrike. Marek je neskutočná legenda. Veľmi ľutujeme, že sa nám nepodarilo postúpiť na MS v Katare. Veľmi si celá rodinka prajeme, aby ešte aspoň rok potiahol na Tehelnom poli, ale to sa asi nesplní.

Partia z Nitry

Patrícia (31), Ondrej (30), Michal (34), Miška (32)

- Primárne sme fanúšikovia svetového futbalu, preto je nám ľúto, že Slovensko nepostúpilo na MS v Katare. Rozlúčka na svetovom šampionáte by bola určite príhodnejšia pre legendu, akou je Marek Hamšík. Aj keď, mohol ešte pokračovať...

Kamaráti zo Štrby

Ján (42), Marek (50)

- Na Mareka budeme spomínať len v dobrom. Náš názor je taký, že by mal ešte pod trénerom Calzonom pomáhať národnému tímu ďalej, ale rešpektujeme jeho rozhodnutie. Pre repre by bol určite prínosom aj vo vyššom veku.

Rozlúčka Mareka Hamšíka s reprezentáciou sa nezaobišla bez veľkých emócií a sĺz.
Slováci remizovali s Čile: Hamšík sa lúčil v slzách, štadión burácal! Zobraziť článok

Prišli aj osobnosti

Na bratislavské Tehelné pole si okrem bežných ľudí našli v nedeľu cestu aj viaceré osobnosti, ktoré chceli vyprevadiť slovenskú futbalovú ikonu do reprezentačného dôchodku. Medzi nimi bol napríklad hokejový tréner Craig Ramsay, bývalí reprezentanti Robo Vittek, Ján Ďurica, ale chýbať nemohla ani politička Romana Tabák.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});