Tvrdý van Gaal: Prečo nechal Holanďanov trénovať v 32-stupňovej horúčave?

Má sparťanské metódy! Práve tie priniesli v minulosti trénerovi Louisovi van Gaalovi (71) nejeden úspech. Skúsený odborník získal s Holandskom ...
  • Zdroj: TASR

Má sparťanské metódy! Práve tie priniesli v minulosti trénerovi Louisovi van Gaalovi (71) nejeden úspech. Skúsený odborník získal s Holandskom na svetovom šampionáte 2014 v Brazílii bronzové medaily. Aj v Katare sa očakáva, že s Oranjes sa dostane ďaleko.

 Argentínsky futbalista Lionel Messi (vľavo) a Khalifa Alhammadi zo SAE počas prípravného zápasu pred MS 2022 v Katare.
Špeciálne ubytovacie podmienky Lionela Messiho: Pomôžu Argentíne k vytúženému cieľu? Zobraziť článok

Rodák z Amsterdamu neostal svojej povesti nič dlžný ani po príchode do dejiska podujatia. Hneď naordinoval svojmu mužstvu „zahrievací“ tréning presne na pravé poludnie. Teplota ukazovala +32 stupňov Celzia pri vlhkosti vzduchu 50%.

Zaujímavé je, že Holandsko odohrá svoj prvý zápas na majstrovstvách v skupine proti Senegalu v pondelok o 19. hodine katarského času, kedy je vonku okolo 26 stupňov. Van Gaal priznal, že jeho zámerom bolo, aby si mužstvo na katarské horúčavy čo najskôr zvyklo. 

Doma sa pripravoval jeho tím v daždi a v chlade, aby v Dauha zažil úplne iné klimatické podmienky. Holanďania trénujú v objekte Katarskej univerzity, kde tamojšie ihriská využijú aj Argentínčania a Španieli. Holandsko na predchádzajúcich majstrovstvách sveta v Rusku neštartovalo. Van Gaal ho chce teraz priviesť čo najďalej, lebo v Katare to budú jeho posledné zápasy na lavičke.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});