Na svahu sa rozplakala a odmietla pretekať: Koniec kariéry hviezdnej lyžiarky?

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová (33) prekvapivo vynechala svoje obľúbené víkendové preteky v rakúskom Söldene.

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová (33) prekvapivo vynechala svoje obľúbené víkendové preteky v rakúskom Söldene.

Fotogaléria

Lyžiarska hviezda však podľa vlastných slov nie je zranená, no jej najnovšie vyjadrenia začínajú naznačovať možný koniec jej mimoriadne úspešnej kariéry.

„Moje kolená sú zdravé,“ povedala samotná švajčiarska lyžiarka práve pred pretekmi v Söldene. Následne so slzami v očiach dodala: „Nechcem, aby o mojej kariére rozhodlo zranenie. Chcem sa sama rozhodnúť, kedy skončím. Nemyslím si, že to bude dnes.“

Fanúšikovia o jej vyjadreniach začali okamžite diskutovať a premýšľať, či jej slová môžu naznačovať koniec profesionálnej kariéry. Túto možnosť však prezident Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu Urs Lehmann popiera. „Lara bola na ľadovci na prehliadke trate. Až potom sa rozhodla nenastúpiť. To mi ukazuje, že stále chce pretekať. Inak by mohla zostať rovno v hoteli,“ tvrdí Lehmann. „Dokazuje to, ako veľmi jej lyžovanie leží na srdci aj po 17 rokoch vo Svetovom pohári,“ hovorí o vyjadreniach 33-ročnej švajčiarky.

„Lara mala výbornú letnú a jesennú prípravu, spolupráca s novým kondičným trénerom Flaviom Di Giorgiom je vynikajúca. Nie, nemyslím si, že by sa Lara chystala čoskoro skončiť,“ pokračoval Urs Lehmann vo svojom vyjadrení.

Vinicius Junior a jeho gólová radosť.
Výprava Realu Madrid bojkotuje Zlatú loptu: Neprídeme, pretože vyhrať mal Vinicius! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk