Róbert Mak o najslávnejšom slovenskom derby: Slovan už Trnavu neberie vážne!

V minulom týždni sa v slovenskej futbalovej Niké lige odohralo najslávnejšie slovenské derby derby medzi domácim Spartakom Trnava a Slovanom ...

V minulom týždni sa v slovenskej futbalovej Niké lige odohralo najslávnejšie slovenské derby derby medzi domácim Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava.

Fotogaléria

Z dramatického stretnutia vyšlo úspešnejšie mužstvo belasých, o ktorých víťazstve výsledkom 0:1 rozhodol v 69. minúte stredopoliar Tigran Barseghyan (31).

Na trávniku sa počas tohto duelu mal objaviť aj slovenský reprezentant Róbert Mak (33), ktorý sa však aktuálne potýka so zdravotnými problémami a zápas napokon sledoval len z tribúny. V najnovšej epizóde podrastu My sme Slovan Bratislava však ponúkol niekoľko poznatkov práve k najslávnejšiemu futbalovému derby v našej krajine.

"Ja som ešte v ten týždeň hovoril ľuďom u nás, ktorí sa starajú o tieto veci: 'Viete, že hráme v sobotu derby?' Na Facebooku ani na Instagrame neboli žiadne videá o derby. Pozerám a vidím, že v stredu je už príspevok o tom, že ideme do Girony. Tiež som sa tomu čudoval, veď ideme do Trnavy na najväčšie derby na Slovensku," hovorí skúsený slovenský útočník.

Nová Katka po Saganovom boku: Peter strávil horúce chvíle na Ibize! Zobraziť článok

Pripadalo mi to tak, že Slovan ide iba na ďalší zápas, hoci už deň pred zápasom bolo cítiť aj v kabíne, že sa ide do Trnavy a bude super atmosféra. Myslím si, že Slovan je v takej pohode, že už ani Trnavu neberie vážne, vyjadril sa k aktuálnej atmosfére v kabíne historicky najúspešnejšieho slovenského klubu.

"Pre Spartak to bol dôležitý zápas, mali stratu 10 bodov, čo už je dosť. Pre nás bolo jasné, že chceme vyhrať, ak sa chceme udržať na čele a držať krok so Žilinou. Je pre nás dôležité, aby sme v lige skončili prví. Samozrejme, neberieme tieto zápasy na ľahkú váhu, ale nebolo to u nás tak vyhecované ako u nich," povedal Mak na adresu derby.

"Aj všetci zahraniční hráči išli na dno svojich síl, chceli vyhrať a vedeli, čo ich tam čaká. Len to nebolo také vypäté derby ako v minulosti. Keď som bol malý a bolo derby Slovan – Trnava, to bolo... Už to také asi nikdy nebude," dodal Róbert Mak na záver.

Danka Barteková a ženích Patrik Hrbek
Krásna nevesta Danka Barteková: Túžim už len po jednej veci! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk