Česi pálili do Slovákov kvôli hráčom z KHL v reprezentácii: Teraz sami otáčajú kabát!

Z Česka zaznievali silné kritické hlasy po tom, čo sa do slovenskej hokejovej reprezentácie vrátili hráči pôsobiaci v KHL. No teraz sa ...

Z Česka zaznievali silné kritické hlasy po tom, čo sa do slovenskej hokejovej reprezentácie vrátili hráči pôsobiaci v KHL. No teraz sa sami chystajú na niečo podobné!

Fotogaléria

Po tom, ako vedenie slovenského hokeja nominovalo do augustovej olympijskej kvalifikácie aj hokejistov pôsobiacich v ruskej KHL, čelilo značnej kritike z Česka. Veľmi hlasný bol v tomto smere, ako už tradične, legendárny gólman Dominik Hašek. "Šatan vychádza zo zákonov vašej krajiny a možno nechce, aby sa potom hráči so zväzom súdili, že im neumožnil reprezentovať. Chlapci urobia pre vašu krajinu na ľade maximum, budú najlepší reprezentanti a chcú reprezentovať. Váš zväz urobil rozhodnutie, ale nie je to jeho problém. Jednoznačne je to problém Slovenska a vašich politikov," kritizoval Hašek.

No a bude zaujímavé sledovať, ako sa postaví k tomu, čo chystajú jeho krajania. V stredu Česi oznámia oficiálnu nomináciu na turnaj Karjala Cup vo Fínsku a podľa informácií portálu iDnes.cz v nej bude aj David Sklenička, ktorý odohral uplynulú sezónu v drese Barys Nur-Sultan v KHL. Aktuálne pôsobí vo švajčiarskom Lausanne. Česi sa však doteraz držali pravidla, že kto hrá alebo hral v KHL, tak má dvere do reprezentácie zatvorené.

Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak! Zobraziť článok

"Je to reálne v hre. Patrí do širšej nominácie na Karjalu a chystajú sa, ako to vysvetliť verejnosti,“ informuje iDnes.cz s odvolaním sa na dva anonymné zdroje, ktoré sú na sebe vzájomne nezávislé. Avizované nominovanie hráča s minulosťou v KHL nevylúčil ani generálny manažér Jiří Šlégr. "Nechcel by som sa k tomu teraz vyjadrovať. Opýtajte sa ma na to v stredu na tlačovej konferencii. Pravidlo naďalej platí, ale je dané hlavne na hráčov, ktorí v KHL aktuálne sú," uviedol.

Ak sa avizované nominovanie Skleničku potvrdí, Šlégr a Česi idú sami proti sebe. Pretože výkonný výbor českého hokeja v auguste 2022 jasne rozhodol, že "nebude do reprezentácie povolávať hráčov, ktorí po zahájení ruskej invázie na Ukrajinu podpísali zmluvu s niektorým z klubov KHL.“ Vtedajším členom výkonného výboru bol aj Šlégr.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk