Kouč B. Bystrice Vladimír Országh má problém s hráčmi: Prečo chýbajú Slováci na trhu?!

Majú problémy a nemajú kde siahnuť po hráčoch! Reč je o hokejistoch Banskej Bystrice, ktorí sa boria so zraneniami.
  • Zdroj: TASR

Majú problémy a nemajú kde siahnuť po hráčoch! Reč je o hokejistoch Banskej Bystrice, ktorí sa boria so zraneniami.

Početná maródka v ich tíme zapríčinila, že prehrali druhý duel v rade v Tipos extralige a včera nastúpili doma proti Slovanu. Duel vyhrali tesne 2:1. Kouč Vladimír Országh sa vyjadril, že chýbajú na trhu slovenskí hráči. Na otázku, prečo to tak je, sme sa spýtali viacerých odborníkov.

FOTOGALÉRIA: Országh

Získať náhradu za zranených slovenských hokejistov v extralige je momentálne na voľnom trhu veľký problém, keďže sezóna v Európe je už niekoľko týždňov v plnom prúde. „Absencia zranených hráčov sa prejavuje vo veľkej miere. Obrovský problém je, že zranení sú slovenskí hráči. Hľadáme aj v prvej lige, ale tí naši hráči nie sú. Nie každý z prvej ligy je ochotný vám niekoho požičať. Manažment pracuje, my pracujeme, zháňame hráčov, ale je to tak, ako to je. Keby bol dlhodobo zranený zahraničný hráč, tak si vieme pomôcť, lebo zahraniční hráči sú k dispozícii, ale slovenskí hráči absolútne žiadni,“ povedal na rovinu skúsený tréner Országh.

„Problém je aj v tom, že je veľký limit cudzincov v našej lige. Vo veľkej miere sú to druhotriedni legionári, česť výnimkám, ktorí zaberajú miesto slovenským hráčom a tí sú potom nútení ísť do iných súťaží. A aj preto potom chýbajú na trhu hráči. V každom tíme by mali hrať vo štvrtej formácii slovenskí mladíci a potom by sme mali hráčov,“ reagovala legenda a dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk