Slovák v NHL dostáva náklad od fanúšikov: Idiotické, škodí celému tímu!

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil z Calgary Flames dostáva poriadne ostrú kritiku od fanúšikov. Dôvodom sú zbytočné fauly, ktorými ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil z Calgary Flames dostáva poriadne ostrú kritiku od fanúšikov. Dôvodom sú zbytočné fauly, ktorými v posledných zápasoch oslabil svoj tím a prejavilo sa to na celkových výsledkoch.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil

Sezónu začal ako z partesu, teraz je to trápenie! Martin Pospíšil v prvých troch zápasoch ročníka v NHL nazbieral päť bodov (1+4) a chvály na jeho adresu išli z každej strany. Aký je užitočný pre tím, aký je produktívny, tvrdý, ako pomohol naštartovať Jonathana Huberdeaua a ako výborne sa chytil na pozícii centra.

Šťastie je však vrtkavé. Obzvlášť v tak náročnej lige, akou je NHL. Pospíšil to teraz zažíva na vlastnej koži. Nebodoval už v piatich zápasoch v rade, jeho čas na ľade klesá a čelí čoraz výraznejšej kritike zo strany fanúšikov. Dôvodom sú jeho zbytočné fauly v posledných zápasoch, ktoré výrazne skomplikovali situáciu Calgary.

Najskôr to bol zápas s Pittsburghom, v ktorom spravil Pospíšil dva fauly v útočnom pásme a ten druhý bol potrestaný gólom v presilovke. Tréner Ryan Huska ho bez váhania na výraznú časť druhej tretiny posadil na lavičku. Slovenský útočník ako keby sa však nepoučil. V noci na nedeľu v zápase proti Winnipegu spravil podobný zbytočný faul.

Na snímke Marián Gáborík a Juraj Slafkovský.
Gáboríka nahnevali Slafkovského slová: Mňa ani Hossu si do huby neber! Zobraziť článok

Prebiehala 52. minúta zápasu, išlo o veľa, keďže stav bol vyrovnaný 3:3. Pospíšil v strednom pásme pri mantineli zbytočne v súboji podrazil Nikolaja Ehlersa a oslabil svoj tím. Hoci Jets túto presilovku na gól nepretavili, nasledovali ďalšie dva vylúčenia hráčov Flames a dovtedy chodí krčah po vodu, kým sa nerozbije. Trest Nazema Kadriho v 57. minúte víťazným gólom v presilovej hre potrestal Cole Perfetti.

 

 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk