Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana

Miroslav Kováč je bývalý československý futbalový gólman, ktorý v 80. rokoch pôsobil v kluboch ako Sparta Praha či Slavia Praha.
  • Zdroj: iStock

Miroslav Kováč je bývalý československý futbalový gólman, ktorý v 80. rokoch pôsobil v kluboch ako Sparta Praha či Slavia Praha.

Kováč zomrel počas pandémie COVID-19 v roku 2022, pričom v tomto čase mal stále ešte len 64 rokov. Jeho urna s popolom však našla miesto svojho odpočinku až teraz, 2 roky po jeho náhlej smrti. Pozostatky bývalého gólmana boli v Košiciach uložené do spoločného hrobu s ďalšími 48 zosnulými, o ktorých ostatky nikto neprejavil záujem.

Rodák z Prešova odchytal počas svojej kariéry za dva najväčšie české kluby dokopy 56 zápasov, pričom okrem iného pôsobil aj v tíme rodného Prešova. Po ukončení svojej profesionálnej kariéry sa venoval trénovaniu brankárov. Pracoval tiež ako školník na strednej odbornej škole v Prešove a následne ako údržbár v Penzióne, v ktorom býval.

„Bol hospitalizovaný s koronavírusom v nemocnici. Niesol som mu nejaké veci. Pri poslednom telefonáte už hovoril trochu nezrozumiteľne. Po niekoľkých dňoch som sa dozvedel, že už nežije. Asi išlo o zlyhanie srdca, ktoré ale určite súviselo s covidom. Čo je pre mňa prekvapenie, pretože sme obaja boli po tretej dávke vakcíny. Asi mal oslabený organizmus.” vyjadril sa k jeho smrti bývalý spoluhráč Ervín Némethy.„Stretávali sme sa často a rád hovoril o svojej kariére, ale ku koncu už o nej nechcel ani počuť. Je smutné, ako dopadol.“

O komplikovanom procese po jeho smrti porozprával aj Vlado Gombár, bývalý kamarát a spoluhráč Kováča z Tatrana Prešov: „Vedeli sme, že zomrel. Ako starí internacionáli sme mali záujem sa o Mira po smrti postarať. Vtedy nám však povedali, že existujú príbuzní, a preto musia byť splnené všetky zákonité náležitosti. Nevedeli sme s tým nič urobiť. Ani som nevedel, že ho pochovali až teraz. Myslel som, že si asi príbuzní zobrali jeho ostatky k Žiline, odkiaľ pochádzal. Táto správa ma ozaj prekvapila,“ tvrdí.

San Jose v tejto sezóne ešte nedokázalo zvíťaziť.
San José v tejto sezóne stále bez víťazstva, zo súboja slovenských obrancov vyšiel lepšie Černák Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk