Dunajská Streda v kríze: Po odchode Škrtela facka od Košíc

Futbalisti DAC Dunajská Streda prehrali v 12. kole Niké ligy s FC Košice 1:3. Dva góly hostí vsietil Dávid Gallovič, ich triumf spečatil ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Futbalisti DAC Dunajská Streda prehrali v 12. kole Niké ligy s FC Košice 1:3. Dva góly hostí vsietil Dávid Gallovič, ich triumf spečatil v nadstavenom čase Gorosito.

Košičania predviedli výborný úvod a išli rýchlo do vedenia. V 6. minúte Faško dostal loptu v strede poľa, prešiel až k postrannej čiare, na jeho spätnú prihrávku nabehol Gallovič a loptu umiestnil do siete – 0:1.

V 28. minúte Kružliak zahrával priamy kop, lopta sa dostala ku Gallovičovi, ktorý z pravej strany prekonal Popovića – 0:2. V 45. minúte Yapi nastrelil ruku Jakubka v pokutovom území, rozhodca nariadil pokutový kop, a Trusa premenil – 1:2. DAC v poslednej pätnásťminútovke tlačil na svojho súpera, ale do šance sa nedostal. V nadstavenom čase Faško zahral priamy kop z 20 metrov, jeho strelu Popović vyrazil a dorážajúci Gorosito poslal loptu do siete – 1:3.

Martin Škrtel
Kamarát o konci Škrtela v DAC: Mal veľa práce a kancelária mu nevoňala Zobraziť článok

Niké liga – 12. kolo:
FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Košice 1:3 (1:2)
Góly:
45. Trusa (z 11 m) - 6. a 28. Gallovič, 90+4. Gorosito
ŽK: Vitális, Bajo, Ortiz, Brunetti – Šípoš. Rozhodovali: Smolák – Straka, Vitko, 4047 divákov
DAC: Popović – Ortiz, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) – Herc (68. Ramadan), Bajo, Vitális – Yapi (77. Gruszkowski), Bassey (57. Almási), Trusa
Košice: Šípoš – Kružliak, Krivák, Jakubko (46. Gorosito) – Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Magda (80. Sabolčík) – Miljanič (77. Jones), Faško (+90. Varga), Niarchos (77. Dos Santos)

Xisco Muňoz, tréner DAC: "Dnes to nebol najlepší zápas z našej strany. Videl som v zápase veľa vecí, ktoré by som nechcel komentovať. Potrebujeme pokračovať naďalej v práci, nie sme v najlepšom období. Musíme nájsť silu, aby sme situáciu zmenili."

Roman Skuhravý, tréner Košíce: "Prvýkrát ako tréner som vyhral v Dunajskej Strede a je to krásny pocit. Dnes som mužstvu veril. Čo sme predviedli prvých 30 minút je spôsob, ako chceme hrať. V ďalších častiach ako keby mužstvo stratilo sebavedomie, domáci sa dostali do hry. Gól do šatne vo mne prebudil diviaka, aj som bol nepríjemný v kabíne. Upozornil som hráčov, aby sa nebáli vyhrať. Gól na začiatku druhého polčasu bol neuznaný po spornej situácií. Potom sme podali dobrý výkon v obrane a aj so šťastím sme niektoré situácie ubránili. Eufória prišla po góle v 93. minúte.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk