Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!

Slovenský hokejový útočník Michal Krištof spôsobil rozruch, keď odišiel z Ruska napriek platnej zmluve. Teraz prináša svoje stanovisko ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Michal Krištof spôsobil rozruch, keď odišiel z Ruska napriek platnej zmluve. Teraz prináša svoje stanovisko k predmetnej situácii!

FOTOGALÉRIA: Michal Krištof

V posledných dňoch spôsobil veľký rozruch slovenský hokejový útočník Michal Krištof. Ten sa rozhodol opustiť ruský tím HK Soči a zameril do švajčiarskeho tímu SCL Tigers. Vedenie účastníka KHL doslova zúrilo. V príspevku na sociálnej sieti tvrdilo, že Krištof odišiel neoprávnene, pretože má s klubom stále platný kontrakt a situáciu hodlá riešiť právne. Rusi požadovali okamžité ukončenie jeho zmluvy vo Švajčiarsku a návrat do Ruska.

Prezident švajčiarskej hokejovej NLA Denis Vaucher ale reagoval rázne a tieto požiadavky Rusov zmietol zo stola. Švajčiari postupovali v súlade s platnými pravidlami IIHF, pretože KHL už nespadá pod legislatívu Medzinárodnej hokejovej federácie. Soči zdôvodnilo Krištofov nečakaný odchod od tímu nespokojnosťou hráča s pozíciou v tíme a herným vyťažením.

Michal Krištof patril k lídrom Slovenska na vlaňajších majstrovstvách sveta.
Slovenskému útočníkovi hrozia v KHL žalobou: Nahnevaný list priamo od prezidenta! Zobraziť článok

Krištof o odchode z Ruska

Samotný Michal Krištof v rozhovore pre Športky prezradil, čo bolo jeho hlavným hnacím motorom pre odchod z Ruska. "Rozprával som sa predovšetkým s rodinou a mojou manželkou. To je hlavný dôvod, prečo som sa snažil zostať v Európe. Nechcel som už absolvovať dlhé výjazdy s tímom, chcem byť častejšie s rodinou," prezradil účastník štyroch svetových šampionátov. "Som šťastný, že som už tu. Našťastie, všetko je už hotové, som spokojný. Kabína a chlapci ma veľmi dobre privítali a klub sa o mňa po príchode veľmi dobre postaral," pochvaľuje si slovenský útočník nové pôsobisko.

Krištof okamžite po presune do Švajčiarska naskočil do zápasového kolotoča. Nebolo to jednoduché, no postupne si zvyká. V štyroch zápasoch za SCL Tigers zaznamenal jednu asistenciu. Krištof nastupuje v Langnau ako center prvého útoku a jeho tímu sa začalo skvele dariť. Vyhral tri zo štyroch duelov od príchodu Slováka.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk