Tatar nebodoval a Nemec opäť nehral, Vegas uspel aj v piatom domácom zápase

Hokejisti New Jersey Devils so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom prehrali v noci na sobotu v zámorskej NHL s New Yorkom Islanders ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hokejisti New Jersey Devils so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom prehrali v noci na sobotu v zámorskej NHL s New Yorkom Islanders 3:4 po predĺžení. V drese domácich sa opäť nedostal do zostavy obranca Šimon Nemec a bol len zdravý náhradník. Víťazný gól strelil v 61. minúte Bo Horvat.

Edmonton zdolal Pittsburgh 4:0, brankár Stuart Skinner zaznamenal 27 zákrokov a pripísal si prvé čisté konto v sezóne.
 

Zo Slovákov nastúpil len Tatar, ktorý nezabránil štvrtej tretej prehre New Jersey za sebou. Tridsaťtriročný krídelník bol druhý najmenej vyťažovaný hráč tímu, strávil na ľade 7 minút a 25 sekúnd, zaznamenal jednu strelu a tri hity. Po návrate Lukea Hughesa a Bretta Pesceho sa Nemec znova nevošiel na súpisku Devils. New Jersey v zápase trikrát prehrávali, no vždy dotiahli náskok súpera. Jesper Bratt 89 sekúnd pred koncom tretej časti vyrovnal na 3:3. Švéd mal v zápase aj asistenciu. Hrdinom bol však Horvat, ktorý po prihrávke od Mathewa Barzala strelou z prvej prekonal Jakea Allena. Hosťujúci hráči Kyle Palmieri a Brock Nelson mali bilanciu 1+1.
 

Edmonton vyhral tretí z uplynulých piatich duelov a prvýkrát v tomto ročníku neinkasoval. Pričinil sa o to Skinner, ktorý dosiahol piate čisté konto v profilige. Evan Bouchard s Mattiasom Ekholmom zaznamenali zhodne gól a asistencie, Viktor Arvidsson mal bilanciu 0+3. Víťazný gól strelil v 33. minúte Leon Draisaitl. V drese domácich nebodoval hviezdny Connor McDavid. Penguins neuspeli štvrtýkrát v rade.
 

Nashville po piatich prehrách v úvode sezóny dosiahol druhý triumf za sebou. Na ľade Chicaga mal síce dvojgólové manko po presných zásahoch Craiga Smitha a Connora Bedarda, ale Predators ešte v druhej tretine vyrovnali. V 34. minúte znížil Filip Forsberg a krátko na to počas oslabenia Gustav Nyquist 200. gólom v základnej časti upravil na 2:2. Obrat dokonal počas presilovej hry Brady Skjei.
 

Vegas uspel aj v piatom domácom zápase. Golden Knights trikrát v stretnutí prehrávali (0:2, 2:3 i 3:4), ale v tretej tretine počas 85 sekúnd tromi gólmi zlomili odpor súpera. Najprv Tomáš Hertl v presilovej hre vyrovnal na 4:4, Keegan Kolesar o minútu neskôr poslal domácich prvýkrát do vedenia a výsledok upravil strelou do prázdnej bránky Ivan Barbašev.

NHL - výsledky:
Vegas - Ottawa 6:4

New Jersey - New York Islanders 3:4 pp

Chicago - Nashville 2:3

Edmonton - Pittsburgh 4:0
 

Odporúčame z TIVI.sk