Kamarát o konci Škrtela v DAC: Mal veľa práce a kancelária mu nevoňala

Vydržal iba päť týždňov, prepočítané na dni, len 35 dní. Martin Škrtel (39) skončil v krátkom čase už ako druhý športový riaditeľ v DAC ...
  • Zdroj: Facebook/FC DAC 1904 Dunajská Streda

Vydržal iba päť týždňov, prepočítané na dni, len 35 dní. Martin Škrtel (39) skončil v krátkom čase už ako druhý športový riaditeľ v DAC 1904 Dunajská Streda.

Iné predstavy

V pravidelnom kontakte so Škrtelom je Peter Ďuriš (43), ktorý vie, čo Martin od angažmánu očakával. „Jeho predstavy o tejto práci sa však nestotožňovali s realitou. Tým, že je Dunajská Streda poprepájaná aj so Šamorínom a s Győrom, mal práce naozaj veľa. Maťo nie je ten typ človeka, ktorý chce sedieť v kancelárii od skorého rána až do večera. To však práca na tejto pozícii v Dunajskej zrejme obnáša,“ ozrejmil zákulisie bývalý hráč Trnavy a Trenčína a aktuálne asistent trénera v treťoligovom klube OK Častkovce.

Podľa jeho slov chcel Škrtel predovšetkým pomáhať pri A-tíme a venovať sa viac futbalu ako iným veciam. „Chcel pomôcť mužstvu, ale asi nie je aktuálne v tom rozpoložení, že bude sedieť niekde v kancelárii 14 hodín denne. Keď mi povedal, koľko tam má práce, sám som z toho bol prekvapený. Jednoducho sa na to necítil a myslím si, že urobil férový krok aj z hľadiska klubu, keďže majú čas nájsť náhradu ešte pred blížiacim sa prestupovým obdobím. Za mňa veľmi chlapské rozhodnutie,“ doplnil Ďuriš.

Titul a nie trápenie

Peter Ďuriš už dlhšie kritizuje herný prejav DAC. „Dunajská Streda má hrávať o titul každý rok a nie, aby sa v Slovenskom pohári trápila so Šaľou a napokon vyhrala po kontroverznej penalte,“ pripomenul stredajší zápas s treťoligistom. Len deň po ňom Škrtel, ktorý toto trápenie osobne videl na tribúne, podal v klube demisiu.

Erling Haaland predviedol akrobatický gól.
Chladnokrvný Haaland: Aha, čo spravil doma po tom, ako prevalcoval Spartu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk