Kamarát o konci Škrtela v DAC: Mal veľa práce a kancelária mu nevoňala

Vydržal iba päť týždňov, prepočítané na dni, len 35 dní. Martin Škrtel (39) skončil v krátkom čase už ako druhý športový riaditeľ v DAC ...
  • Zdroj: Facebook/FC DAC 1904 Dunajská Streda

Vydržal iba päť týždňov, prepočítané na dni, len 35 dní. Martin Škrtel (39) skončil v krátkom čase už ako druhý športový riaditeľ v DAC 1904 Dunajská Streda.

FOTOGALÉRIA: Kamarát o konci Škrtela v DAC: Mal veľa práce a kancelária mu nevoňala

Hoci má klub výborné podmienky, stále nevie nájsť podľa odborníkov svoje správne smerovanie. Pomôcť im v tom mala legenda slovenského futbalu, lenže tej sa podľa slov experta a kamaráta Petra Ďuriša (43) nemalo pozdávať, čo dostal na starosť.

Ako Škrtel nepríjemne šokoval trnavských fanúšikov, keď ako fanúšik Spartaka odišiel pracovať k veľkému krajskému rivalovi, tak teraz zarazil aj tých dunajskostredských, keďže v DAC zložil funkciu skôr, ako vôbec stihol niečo urobiť. V maďarských médiách sa dokonca objavili správy o nezhodách s vedením klubu, bývalý kapitán slovenskej reprezentácie však tvrdí, že „dôvod môjho odchodu je čisto osobný a nemá žiadne iné pozadie“.

Futbalisti Manchestru United doma nestačili na Tottenham.
Manchester United v Turecku len remizoval, v Európskej lige sú stopercentné tri tímy Zobraziť článok

Špecifické prostredie

Podľa Karola Peczeho (78) ho angažoval DAC pre nejakú víziu smerom do budúcnosti, ale nečakalo sa, že bude v klube dominantnom postavou, keďže nemal skúsenosti z takejto práce. „Ak sa tak rozhodli po mesiaci, tak možno preto, že majú rozdielne pohľady na ďalšie fungovanie spolupráce. Viete, keď prichádzate na Žitný ostrov, to prostredie musíte poznať a prispôsobiť sa mu. Vedenie DAC je veľmi špecifické a pozostáva z veľmi úzkeho okruhu ľudí,“ uviedol strojca historicky najväčších úspechov Dunajskej Stredy z konca 80. rokov minulého storočia (triumf v Československom i Slovenskom pohári).

Odchovanca DAC-u Jána Ďuricu (42) zarazilo, ako skončil jeho bývalý stopérsky parťák. „Netuším, akú majú predstavu práce v klube, pretože podmienky majú na slovenské a možno aj zahraničné pomery jedny z najlepších. Neviem, či má niekto u nás takú akadémiu ako oni. Tým výsledkom každý rok pri podmienkach, aké majú, však chýba stabilita. Škoda, že si nevedia vychovať svojich hráčov ako v Žiline, pretože majú na to vytvorené všetko, čo potrebujú,“ doplnil dunajskostredský rodák.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk