Sagan netají rozčarovanie: Posledné dva roky ma už nikto nepozdravil

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan netají svoje rozčarovanie z vývoja svetovej cyklistiky. Podľa jeho názoru sa vytráca radosť, ...
  • Zdroj: TASR - Veronika Mihaliková

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan netají svoje rozčarovanie z vývoja svetovej cyklistiky. Podľa jeho názoru sa vytráca radosť, zábava a prevláda napätie, stres, nezdravá súťaživosť a nevraživosť medzi pretekármi.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan nie je spokojný s trendom vývoja svetovej cyklistiky. Netají, že za jeho čias panovala na tratiach väčšia radosť, zábava a uvoľnená atmosféra. Dnes je to viac o napätí, nezdravom súťažení, strese a nevraživosti medzi pretekármi. O svojich postrehoch prehovoril pre portál larazon.es.

Dva roky ma nikto nepozdravil

"Preteky sú preteky, ale kedysi boli aj také s menším stresom. Teraz sú dôležité akékoľvek preteky a potrebujete tam odovzdať všetko. Samozrejme, keď sme jazdili na Miláno-San Remo, Flámsku, Roubaix, či na svetovom šampionáte, tam bolo veľa stresu a odhodlania urobiť čo najlepší výsledok. Potom sme však absolvovali aj preteky ako Tour Down Under, Argentínu či Okolo Kalifornie, kde sme sa počas etáp rozprávali, žartovali, všetci sme mali dobré vzťahy. A dnes? Posledné dva roky ma v pelotóne nikto nepozdravil, lebo sme sa nepoznali," hovoril otvorene sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže Tour de France. "Z nášho športu sa vytratila ľudskosť My starší sme sa ešte dokázali porozprávať, ale s tými mladšími sa už nedalo. Aj na malých pretekoch vládlo napätie ako na majstrovstvách sveta," dodal.

Táto ikonická foto obletela celý svet.
Saganov stratový biznis: Z toho mínusu sa zatočí hlava! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk