Sagan netají rozčarovanie: Posledné dva roky ma už nikto nepozdravil

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan netají svoje rozčarovanie z vývoja svetovej cyklistiky. Podľa jeho názoru sa vytráca radosť, ...
  • Zdroj: TASR - Veronika Mihaliková

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan netají svoje rozčarovanie z vývoja svetovej cyklistiky. Podľa jeho názoru sa vytráca radosť, zábava a prevláda napätie, stres, nezdravá súťaživosť a nevraživosť medzi pretekármi.

Mladí sa nevedia naživo rozprávať

Podľa Sagana to však nie je problémom len cyklistiky a športu ako takého, ale celkového fungovania v spoločnosti. Mladí ľudia podľa neho stratili schopnosť komunikácie z očí do očí. Môže za to viacero faktorov a vývoj doby. "Mladí majú dnes celkovo problém sa porozprávať. Je pravda, že im ublížila pandémia COVID-19. Je pravda, že mladí ľudia, ktorí mali vtedy 13, 14 či 15 rokov, dnes nevedia normálne komunikovať tvárou v tvár. Radšej používajú textové správy či Instagram," vyhlásil otec syna Marlona, ktorý práve dnes oslavuje 7. narodeniny.

Peter Sagan sa v júni na pretekoch Okolo Slovenska definitívne rozlúčil s fanúšikmi aj kariérou pretekára na ceste. O mesiac neskôr uzavrel aj kariéru v horskej cyklistike, keď sa predstavil na majstrovstvách Slovenska. V súčasnosti už bicykluje čisto pre radosť, skúša nové destinácie, povrchy a svoje výjazdy spája so sponzorskými a reklamnými aktivitami.

"Užívam si slobodu. Mám stále svojich sponzorov, ktorí ma volajú na akcie. V pláne mám aj podujatia pod hlavičkou Specialized v Ázii - Kórejskej republike, na Taiwane aj v Číne. Jazdím gravel aj na horskom bicykli. Žijem rôznymi kultúrami, stretávam ľudí a mám to rád. V pláne mám aj ďalšie preteky kategórie Titan v Arabskej púšti. Veľmi sa mi to páči," naznačil trojnásobný majster sveta svoje plány do budúcnosti.

Táto ikonická foto obletela celý svet.
Dievča z ikonickej fotky so Saganom dnes súperí s Chladoňovou: Aha, čo z nej vyrástlo! Zobraziť článok

 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk