Tréner Ramsay nominoval na Nemecký pohár: Do Landshutu aj s dvoma nováčikmi

S dvoma nováčikmi odcestuje slovenská hokejová reprezentácia na tohtoročný Nemecký pohár do Landshutu.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

S dvoma nováčikmi odcestuje slovenská hokejová reprezentácia na tohtoročný Nemecký pohár do Landshutu.

"O nominácii sme intenzívne diskutovali posledné dva týždne. Do národného tímu sa vráti Ďaloga, taktiež príde Buček, ktorého sme chceli vyskúšať už v minulej sezóne, no pre zranenie nemohol prísť. Na zozname sú hráči, ktorí v reprezentácii už boli a mali by byť lídri na ľade. Nechýbajú mladší chlapci, ktorí dostanú ďalšiu príležitosť, aby trénerov zaujali, či už sú to Stacha, Petrovický, alebo Kašlík," povedal generálny manažér Miroslav Šatan podľa hockeyslovakia.

Na snímke Marián Gáborík a Juraj Slafkovský.
Gáboríka nahnevali Slafkovského slová: Mňa ani Hossu si do huby neber! Zobraziť článok

Jedným z dvoch nováčikov na zozname je 23-ročný obranca a zároveň kapitán extraligového Popradu Oliver Turan. Slovensko dosiaľ reprezentoval v mládežníckych kategóriách, naposledy na juniorskom šampionáte 2021 v Kanade. "Je to skvelé, niečo, o čo sa snažím, odkedy som skončil v juniorskej reprezentácii. Som veľmi rád, že to v tejto sezóne vyšlo. Neviem sa dočkať reprezentačného štartu."

Druhým nováčikom je Rastislav Eliaš. Dvadsaťročný brankár si v tejto sezóne zachytal v najvyššej fínskej súťaži Liiga v drese IFK Helsinki. Do zverejnenia nominácie odchytal päť duelov, jeden pridal v nižšej súťaži Mestis a ďalšie dva vo fínskej juniorskej lige. V minulosti bol ťahúň mládežníckej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cupe 2021, na ktorom Slováci vybojovali historické strieborné medaily. V minulej sezóne bol súčasťou slovenskej reprezentácie do 20 rokov na svetovom šampionáte vo Švédsku.

2002 - Ako kapitán zdvihol nad hlavu trofej pre majstra sveta.
Šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan oslavuje 50-ku: Čo by teraz vo svojej kariére spravil inak? Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk