Slovensko láka čoraz väčšie hviezdy: Prestupová bomba v extralige!

Slovenská hokejová extraliga láka čoraz väčšie hviezdy! Do našej najvyššej súťaže prichádza bývalá desiatka draftu NHL, juniorský majster ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská hokejová extraliga láka čoraz väčšie hviezdy! Do našej najvyššej súťaže prichádza bývalá desiatka draftu NHL, juniorský majster sveta, ktorý odohral v najlepšej hokejovej lige sveta viac ako 500 zápasov a zahral si aj po boku Slovákov Zdena Cháru či Adama Ružičku.

Slovenská hokejová extraliga láka čoraz väčšie hviezdy a zvučné mená! Najnovšie prichádza kanadský útočník Nick Ritchie, ktorý bol v roku 2014 celkovou desiatkou draftu NHL, siahol po ňom Anaheim Ducks. Ritchie bol považovaný za budúcu hviezdu zámorskej profiligy, žiaril v drese Kanady, s ktorou získal zlato na majstrovstách sveta do 18 aj 20 rokov.

Teraz sa stal novou posilou HC Nové Zámky, o čom extraligový klub informoval na sociálnej sieti facebook. "Vedenie novozámockých Býkov sa dohodlo na zmluve s kanadským útočníkom Nickom Ritchiem. 28-ročný krídelní bol draftovaný do NHL v roku 2014 organizáciou Anaheim Ducks v prvom kole z celkového desiateho miesta. V profilige odohral dovedna 519 zápasov s bilanciou 90 gólov a 105 asistencií," píše klub v oficiálnom oznámení novej posily.

Na snímke sprava tréner Craig  Ramsay, hráči Tomáš Tatar a Adam Sýkora počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Tréner Ramsay nominoval na Nemecký pohár: Do Landshutu aj s dvoma nováčikmi Zobraziť článok

"Okrem Anaheimu si zahral aj za Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Arizonu Coyotes a Calgary Flames. Rodák z Ontaria je známy predovšetkým svojou fyzickou hrou, ktorá je platná nielen okolo mantinelov, ale aj v predbránkovom priestore," vyzdvihujú Nové Zámky prednosti novej hviezdnej posily, ktorá si v NHL zahrala po boku Slovákov Zdena Cháru (Boston) a Adama Ružičku (Calgary).

Nick Ritchie odišiel zo zámoria v roku 2023. Uplynulú sezónu odohral vo fínskom Kärpät Oulu a nemeckom Iserlohne. Teraz si vyskúša pôsobenie v slovenskej extralige, kde hrá aj jeho brat Brett Ritchie, ktorý je hviezdou HK Nitra. Na konte má päť gólov a osem bodov v 9 zápasoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk