Šokujúce zábery: Fanúšikov Manchesteru surovo zmlátili ultras Istanbulu!

Istanbul, známy nielen svojou kultúrou, ale aj futbalovou tradíciou, sa stal pred zápasom Európskej ligy dejiskom násilných útokov na ...

Istanbul, známy nielen svojou kultúrou, ale aj futbalovou tradíciou, sa stal pred zápasom Európskej ligy dejiskom násilných útokov na fanúšikov Manchestru United. 

Fotogaléria

Britských priaznivcov anglického klubu napadla v uliciach tureckého veľkomesta skupina približne 50 agresívnych fanúšikov Fenerbahce, tesne pred očakávaným zápasom Európskej ligy. Podľa výpovedí sa situácia rýchlo zvrhla, keď sa miestni ultras pustili do menšej skupiny priaznivcov United.

 

 

„Jeden z nich ma sledoval cez ulice, tváril sa, že mi ide pomôcť, a potom ma náhle udrel do čeľuste,“ povedal jeden z fanúšikov. Ďalší zase tvrdí, že bol svedkom toho, ako jeden priaznivec United dostal ranu železnou tyčou. Útok sa odohral pred hotelom Grand Hisar, len kúsok od námestia Taksim, kde v roku 2000 došlo k notoricky známemu incidentu, keď dvaja fanúšikovia Leedsu United prišli o život po útoku hooligans pred zápasom s Galatasarayom.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
V Söldene sa začína SP v lyžovaní: Keď zhodia kombinézy a ukážu sexi telá najväčšie favoritky Zobraziť článok

Videozáznamy ukazujú, ako tureckí ultras bežia smerom k priaznivcom United, pričom útoky zverejnili sami na sociálnych sieťach s komentárom: „Toto je Istanbul.“ Skupina ultras, ktorá sa nazýva GFB Bogaz Hooligans, sa otvorene prihlásila k zodpovednosti za útoky. Na sociálnych sieťach zverejnila video spolu s provokatívnou správou pre priaznivcov United:  „Odpoveď bola daná tým, ktorí urážali naše náboženské a národné hodnoty.“

 

 

V ďalšom príspevku zase označili Istanbul ako „skutočne červený“ – narážajúc na farby oboch klubov, čo situáciu ešte viac eskalovalo. Incident v Istanbule poukazuje na dlhotrvajúce problémy s násilím medzi futbalovými fanúšikmi v Turecku.

Ani legendárny basketbalista LeBron James nebude chýbať na OH 2024 v Paríži.
LeBron sa môže schovať! Tvorcovia OnlyFans prekonali príjmy hviezd NBA Zobraziť článok

Podobné násilnosti nie sú výnimkou ani na domácich zápasoch. Minulú sezónu čelili hráči Fenerbahce agresívnym útokom od fanúšikov Trabzonsporu, ktorí vtrhli na ihrisko a zasypávali hráčov predmetmi. Aj tento rok turecký futbal zažil násilie na štadiónoch – jeden z fanúšikov dokonca napadol prezidenta Fenerbahce, Aliho Koca, ktorý bol zasiahnutý fľašou priamo do hlavy. 

Michal Krištof patril k lídrom Slovenska na vlaňajších majstrovstvách sveta.
Slovenskému útočníkovi hrozia v KHL žalobou: Nahnevaný list priamo od prezidenta! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk