Slováci proti Španielom v zápase desaťročia: Padne divácky rekord?

Slovensko zažije 22. novembra o 18.00 h jedinečný športový sviatok! V rámci kvalifikácie na Eurobasket 2025 sa naši reprezentanti postavia ...
  • Zdroj: anc

Slovensko zažije 22. novembra o 18.00 h jedinečný športový sviatok! V rámci kvalifikácie na Eurobasket 2025 sa naši reprezentanti postavia proti tímu úradujúcich majstrov Európy Španielom, ktorí patria medzi absolútnu svetovú špičku. Tento súboj sa už teraz označuje za zápas desaťročia pre slovenský basketbal, pretože stretnutie s takým silným súperom sa pod Tatrami hrá len výnimočne.

Naši reprezentanti premiérovo privítajú úradujúcich európskych šampiónov, ktorí navyše ovládli až štyri z ostatných šiestich ME. Družina chorvátskeho trénera Aramisa Nagliča (59) je súčasťou riadnej kvalifikácie o postup na EuroBasket po dlhých siedmich rokoch a žreb jej prisúdil mimoriadne atraktívnych súperov, pričom práve Španieli boli tí, ktorých chcel a o necelý mesiac k nám aj prídu.

Hrať sa bude na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, ktorý má kapacitu viac ako 10-tisíc miest, čo dáva predpoklad pre najvyššiu návštevu na basketbale u nás. Podľa informácií Nového Času je predaná už viac ako polovica vstupeniek. „Pre hráčov to bude niečo neskutočné. Očakávame plnú halu, ktorá nás bude hnať dopredu. Jedným slovom, bude to veľký sviatok,“ uviedol Naglič.

Fanúšikovia basketbalu sa môžu tešiť na neuveriteľný zážitok, keď naši reprezentanti budú čeliť špičkovým hráčom. Slováci však sľubujú, že sa nevzdajú bez boja. „Určite nejdeme do zápasu s tým, že chceme prehrať. Chlapci sa medzi sebou hecujú a sú namotivovaní vyhrať. Proti takému veľkému súperovi to bude náročné, ale spravíme preto všetko,“ dodal Naglič, ktorý ako hráč získal striebro na OH 1992.

Špeciálny duel to bude hlavne pre nášho najlepšieho basketbalistu za posledných päť rokov Vladimíra Brodzianskeho (30), ktorý pôsobí dlhodobo v Španielsku. „Určite príde veľa hráčov z ACB ligy, ktorých poznám. Hrajú rýchly a moderný basketbal, navyše majú skvelých hráčov na každej pozícii. Máme sa na čo tešiť,“ pripojila opora Murcie.

Zamotaná skupina

Kvalifikačná C-skupina je poriadne zamotaná. Na čele sú s dvoma víťazstvami Lotyši o skóre pred Belgičanmi. Keďže pobaltská krajina je jedným z organizátorov (spoločne s Cyprom, Fínskom a Poľskom), v našej skupine sú v hre už len dve miestenky na ME. Slováci majú v súčasnosti rovnakú bilanciu ako Španieli, teda dve prehry. V Bratislave si to rozdajú v priamom súboji o premiérový triumf a možnosť priblížiť sa k pozvánke medzi európsku elitu.

Odporúčame z TIVI.sk