Škrtel končí po 35 dňoch! Futbalová legenda podala v DAC demisiu

Keď 19. septembra vystúpil Martin Škrtel (39) do štruktúr DAC 1904 Dunajská Streda, hovorili obe strany o dlhodobej vízii, prešlo sa ...
  • Zdroj: Július Dúbravay

Keď 19. septembra vystúpil Martin Škrtel (39) do štruktúr DAC 1904 Dunajská Streda, hovorili obe strany o dlhodobej vízii, prešlo sa len čosi vyše mesiaca a ich spolupráci je koniec! Legenda slovenského futbalu uviedla, že sa rozhodla sama odstúpiť z postu športového riaditeľa, čo klub potvrdil a s okamžitou platnosťou jeho demisiu prijal.

Všetko sa udialo len  deň po vytrápenom postupe DAC do osemfinále Slovenského pohára. Dunajskú Stredu vykúpil až pokutový kop v 88. minúte, ktorým rozhodla o víťazstve 2:1 na trávniku treťoligovej Šale. Škrtel však sledoval len ďalší slabý výkon „jeho“ mužstva, ktoré už navyše trikrát za sebou nedokázalo v lige vyhrať a sen o boji o titul sa začína rozplývať. „Po dôkladnej úvahe som sa rozhodol odstúpiť z pozície športového riaditeľa DAC Dunajská Streda,“ uviedol Martin na sociálnej sieti. Klub jeho koniec potvrdil, pričom vraj končí „z osobných dôvodov“.
 
„Chápem, že moje rozhodnutie môže vyvolať rôzne reakcie, podobne ako to bolo pri mojom nástupe do DAC. Avšak dovoľujem si vás všetkých - fanúšikov, média aj kritikov - požiadať o pochopenie. Dôvod môjho odchodu je čisto osobný a nemá žiadne iné pozadie,“ tvrdí bývalý kapitán národného tímu, ktorý sa poďakoval klubu za príležitosť a za dôveru, najmä majiteľovi klubu Oszkárovi Világimu (61) a výkonnému riaditeľovi Janovi Van Daelemu (38).
 
Výsledky klubu pod ním
21. 9. Skalica - DAC 1:3 (liga)
25. 9. Veľké Ludince - DAC 0:3 (pohár)
28. 9. DAC - Trnava 0:0 (liga)
6. 10. DAC - Žilina 0:3 (liga)
19. 10. Ružomberok - DAC 1:1 (liga)
23. 10. Šaľa - DAC 1:2 (pohár)
6 zápasov, 3 víťazstvá, 2 remízy, 1 prehra
Odporúčame z TIVI.sk