Slovenskému útočníkovi hrozia v KHL žalobou: Nahnevaný list priamo od prezidenta!

Počas posledných dní medzi hokejovými fanúšikmi rezonovala téma odchodu slovenského útočníka Michala Krištofa (31) z KHL.

Počas posledných dní medzi hokejovými fanúšikmi rezonovala téma odchodu slovenského útočníka Michala Krištofa (31) z KHL.

Fotogaléria

31-ročný forvard sa rozhodol opustiť klub HC Soči na základne svojej nespokojnosti s herným vyťažením. V Rusku však okamžite vyjadrili obrovskú nespokojnosť s týmto krokom.

Mochal Krištof prestúpil do klubu Langnau Tigers pôsobiaceho vo švajčiarskej lige. Práve šéf tejto súťaže Denis Vaucher sa stal príjemcom listu od prezidenta KHL Alexeja Morozova.

„KHL žiada švajčiarsku národnú hokejovú ligu, aby zrušila zmluvu hokejistu Michala Krištofa s klubom Langnau a poslala ho späť do svojho tímu KHL v Soči,“ znel podľa švajčiarskeho portálu Le Matin obsah spomínaného listu. Podľa ďalších informácií je KHL v prípade nevyhovenia tejto požiadavky pripravená podniknúť právne kroky.

Rodák z Nitry mal v klube HC Soči platnú zmluvu až do konca sezóny 2024/2025. KHL však už nespadá pod Ruskú hokejovú federáciu ani pod IIHF, pričom Krištofovu novú zmluvu so švajčiarskym celkom schválil aj Slovenský zväz ľadového hokeja.

„Prečo by sme to robili? Prestup potvrdila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF). Pre nás je postup v súlade s predpismi a tým to pre nás hasne. Ak KHL nie je spokojná, mala by kontaktovať Ruskú federáciu, ktorá je členom IIHF,“ vyjadril sa k celej situácii šéf najvyššej švajčiarskej súťaže.

Na snímke Kevin Wimmer (vľavo) z ŠK Slovan Bratislava a Alejandro Frances (uprostred) z Girony bojujú o loptu.
Hrdina Slovana sa po zápase s Gironou dočkal obrovskej chvály: Experti ho vyniesli do nebies! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk