Krutý večer pre Spartu: Zranený Haraslín nedohral, Haaland zaknihoval svetový gól

Sparta Praha utrpela vo včerajšom zápase svoju prvú prehru v aktuálnom ročníku Ligy majstrov, keď podľahla anglickému Manchestru City ...

Sparta Praha utrpela vo včerajšom zápase svoju prvú prehru v aktuálnom ročníku Ligy majstrov, keď podľahla anglickému Manchestru City na jeho pôde vysoko 5:0.

Fotogaléria

Sparta nezachytila úvod stretnutia na Etihad Stadium a inkasovala po necelých troch minútach hneď z prvej strely na bránu. Po prihrávke Manuela Akanjiho prenikol Phil Foden stredom ihriska a zvnútra šestnástky namieril po zemi k ľavej tyči - 1:0. V 10. minúte mohol zvýšiť Erling Haaland, jeho hlavičku zázračne vychytal Peter Vindahl. Český zástupca mal prvú šancu v 26. minúte, Haraslín nakopol loptu na Veljka Birmančeviča, ktorý sa predral z pravej strany až do pokutového územia, no jeho krížnu prízemnú strelu vytesnil Stefan Ortega.

Potom mal plné ruky práce Vindahl, najmä jeho zásluhou držala Sparta tesné manko. Do druhého dejstva už nenastúpil Haraslín, ktorý si vyžiadal striedanie pre svalové problémy. Po zmene strán sa presadil dorážajúci Nathan Ake, VAR však odhalil, že obranca City sa lopty najprv dotkol rukou. Druhý gól anglického majstra pridal až Haaland, v 57. minúte ešte hlavičkoval do Vindahla, no o dve minúty neskôr ho už prekonal ľavačkou "zlatanovským" spôsobom z akrobatickej pozície.

"Rudí" už nedokázali brzdiť ofenzívne akcie domácich, na 3:0 zvýšil hlavou John Stones a potom pridal svoj druhý gól v zápase po rýchlej akcii Haaland. Triumf spečatil z pokutového kopu Nunes. "Citizens" tak ani v treťom zápase v hlavnej fáze LM neinkasovali, nadviazali na predchádzajúce suverénne víťazstvo 4:0 zo štadióna Slovana Bratislava. Navyše vytvorili nový rekord v počte zápasov v LM i Európskom pohári majstrov bez prehry v riadnom hracom čase (26).

Dres nového klubu nosí od júla.
Lucasa Demitru navštívila v St. Louis priateľka: Zopakuje sa príbeh jeho otca? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk