Na lyže sa tak skoro nepostaví: Zdravotný stav Shiffrinovej snúbenca sa skomplikoval!

 Nór Aleksander Aamodt Kilde vynechá celú nadchádzajúcu sezónu Svetového pohára v alpskom lyžovaní.
  • 4Galéria
  • Zdroj: instagram /@mikaelashiffrin

Nór Aleksander Aamodt Kilde vynechá celú nadchádzajúcu sezónu Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

Fotogaléria

Tridsaťdvaročný špecialista na rýchlostné disciplíny musí podstúpiť ďalšiu operáciu ľavého ramena, ktoré si zranil po ťažkom páde v januárovom zjazde vo Wengene.

Kilde po pretekoch vo švajčiarskom stredisku absolvoval operáciu predkolenia a neskôr aj natrhnutých väzov v ramene. Vo februári priznal, že si nie je istý, či sa ešte niekedy vráti na predchádzajúcu súťažnú úroveň. Následne sa venoval rehabilitáciám a v apríli sa zasnúbil s najúspešnejšou lyžiarkou SP Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Počas tréningového procesu utrpel komplikácie v rekonvalescencii, keďže jeho rameno potrebuje ďalšiu operáciu.

"Po mojom páde vo Wengene a niekoľkých ťažkých týždňoch sa veci začali zlepšovať. V júni som už dokonca opäť lyžoval v Osle. Bohužiaľ, o mesiac neskôr som dostal infekciu v ramene, ktorá spôsobila určité komplikácie. Po desiatich týždňoch užívania antibiotík potrebujem ďalšiu operáciu, aby sa rameno dalo úplne do poriadku. To bohužiaľ znamená, že túto zimu nebudem súťažiť. Budem však rehabilitovať a pracovať na svojom návrate, čo najskôr to pôjde," sprostredkoval Kildeho vyhlásenie portál olympics.com.

Na snímke Kevin Wimmer (vľavo) z ŠK Slovan Bratislava a Alejandro Frances (uprostred) z Girony bojujú o loptu.
Hrdina Slovana sa po zápase s Gironou dočkal obrovskej chvály: Experti ho vyniesli do nebies! Zobraziť článok

Celkový víťaz SP z roku 2020 a držiteľ štyroch malých krištáľových glóbusov (2xzjazd a 2xsuper-G) vynechá aj februárové MS v rakúskom Saalbachu, kde mohol obhajovať dve striebra z minuloročné svetového šampionátu v Courcheveli. "Alexander je pripravený a dobre motivovaný na nový rehabilitačný proces. Očakávame, že sa v budúcej sezóne bude môcť vrátiť na zjazdovky," uviedol lekár nórskej alpskej lyžiarskej reprezentácie Trond Floberghagen.

Nórsky lyžiar má na konte aj dve medaily zo ZOH. V Pekingu (2022) získal striebro v alpskej kombinácii a bronz v super-G. Víťaz 21 pretekov SP by sa mal vrátiť do súťažného kolotoča v ročníku 2025/26, ktorá vyvrcholí ZOH v Taliansku.

(ilustračné foto)
Hokejový svet zasiahla smutná správa: Navždy odišiel legendárny útočník Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk