Slovan od debaklu v Girone ochránil len brankár: Smutný pohľad na tabuľku Ligy majstrov

V súboji nováčikov získala prvé body v Lige majstrov španielska Girona. Tá síce nastúpila so zdecimovaným kádrom a na lavičke jej zostali ...
  • Zdroj: TASR/Marin Baumann

V súboji nováčikov získala prvé body v Lige majstrov španielska Girona. Tá síce nastúpila so zdecimovaným kádrom a na lavičke jej zostali iba dorastenci, ale aj tak bola jasne lepšia a s bratislavským Slovanom si hravo poradila 2:0. Belasí dokázali vystreliť na bránu súpera až v nadstavenom čase. Ich najlepším hráčom bol už tradične brankár Dominik Takáč (25).

Efektivita

Jeho zverenci však vystrelili dvakrát na bránu až v 93. minúte a spadli po zápase na posledné miesto v milionárskej súťaži. „Proti takýmto súperom sa ťažko vytvárajú gólové šance. Je však pravda, že Girona nepredviedla najkvalitnejší výkon a keby Slovan ukázal v ofenzíve väčšiu sebadôveru, tak by z toho mohli vyťažiť viac. Možno sa mohli pokúšať útočiť s viacerými hráčmi a nespoliehať sa len na jedného či dvoch futbalistov v útoku. Potom to majú hráči v ofenzíve naozaj ťažké niečo vymyslieť,“ vyjadril sa bývalý hráč Slovana Szilárd Németh (47).

Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel Zobraziť článok

Podľa Molnára musia byť belasí maximálne efektívni, ak chcú uspieť. „Keď príde prvá šanca, tak ju treba využiť. Teoreticky sa to povie ľahko, čomu rozumiem, ale tak to v skutočnosti je. Zatiaľ sa im to nedarí a určite budú nad tým hľadať s trénerom Weissom cestu, ako to zmeniť,“ konštatoval.

Jediný nedostatok

Németh vyzdvihol výkon Takáča. „Dovolím si tvrdiť, že je aktuálne najlepším hráčom mužstva. Veľmi rýchlo sa adaptoval a v každom dueli podáva skutočne kvalitné výkony, čo potvrdil aj práve v stretnutí s Gironou,“ povedal.

Podľa Molnára však treba o Takáčovi prestať hovoriť. „Nechajme ho tak. Vieme, čo v ňom drieme, a vieme, aký má potenciál. Presvedčil nás o tom, čo dokáže, ale dajme mu pokoj a nerozbíjajme mu hlavu chválospevmi. Vieme, že je to správny chlap na správnom mieste, ale má aj svoje nedostatky. Pokiaľ sa mu ich podarí aspoň na polovicu eliminovať, tak bude patriť na medzinárodnej úrovni k špičke,“ prezradil bývalý brankár.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk