Hrdina Slovana sa po zápase s Gironou dočkal obrovskej chvály: Experti ho vyniesli do nebies!

Hráči futbalového klubu Slovan Bratislava si nepripísali bodový zisk ani vo svojom treťom vystúpení v Lige majstrov, keď podľahli španielskej ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hráči futbalového klubu Slovan Bratislava si nepripísali bodový zisk ani vo svojom treťom vystúpení v Lige majstrov, keď podľahli španielskej Girone výsledkom 2:0.

FOTOGALÉRIA: Girona - Slovan

Domáci tím diktoval tempo zápasu prakticky počas celého jeho priebehu a zaznamenal sedem streleckých pokusov na bránku oproti dvom strelám Slovana, ktoré navyše prišli až v nadstavenom čase druhého polčasu.

Historicky najúspešnejší slovenský klub však počas stretnutia niekoľkokrát výrazne podržal brankár Dominik Takáč (25), ktorý zlikvidoval niekoľko obrovských šancí súpera. V 88. minúte duelu si dokonca poradil aj s pokutovým kopom uruguajského útočníka Cristhiana Stuaniho (38).

„Aj počas predkôl, aj v doterajších troch zápasoch skupinovej fázy vždy chytil niečo navyše. Pre mužstvo je to fantastické,“ chválil v pozápasovom štúdiu stanice Nova Sport 6 brankára belasých Marek Sapara (42). „Keď máte brankára, na ktorého sa môžete spoľahnúť, tak aj celej defenzívnej línii sa hrá oveľa lepšie.“ dodal bývalý slovenský reprezentant.

(ilustračné foto)
Hokejový svet zasiahla smutná správa: Navždy odišiel legendárny útočník Zobraziť článok

25-ročný gólman si následne vyslúžil pochvalu aj od jediného slovenského víťaza pohára UEFA a bývalého brankára Kamila Čontofalského (46):  „Zápas si užil, stále bol pohotový. Osobne sa mi veľmi páči. Je len otázkou času, kedy sa z neho stane reprezentačná jednotka. To, čo predvádza, je neskutočné,“ zhodnotil.

„Hlavička, ktorá išla úplne do šibenice. Perfektne sa presunul, i keď gólmani tam väčšinou chodia vzdialenejšou rukou, tak by sa tam on nedostal. Zvolil ľavačku, asi mu to je prirodzenejšie. Skvelá reakcia, výborný presun, fantastická dynamika,“ vyjadril sa ku skvelému Takáčovmu zákroku z 54. minúty zápasu.

Bravúrne výkony Dominika Takáča sa začínajú výrazne odrážať aj na jeho rastúcej trhovej hodnote, ktorá bola ešte v decembri minulého roka na čísle približne 500-tisíc eur. Podľa renomovaného portálu transfermarkt sa však táto hodnota pohybuje už okolo čiastky 2 miliónov eur.

Boráros je známy viacerými kontroverziami, ktorými si počas svojej bohatej kariéry prešiel.
Gábor Boráros na kolenách: Kariéra v troskách, snúbenica ušla za známym kaderníkom! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk