Saudi odhalili, koľko skutočne zarába Cristiano Ronaldo: Padnete na zadok!

Hviezdny Cristiano Ronaldo sa stal hráčom saudskoarabského klubu Al-Nassr v januári 2023 a spustil vlnu prestupov do tamojšej ligy. Koľko ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny Cristiano Ronaldo sa stal hráčom saudskoarabského klubu Al-Nassr v januári 2023 a spustil vlnu prestupov do tamojšej ligy. Koľko ale zarába slávny Portugalčan? Saudi išli s pravdou von!

FOTOGALÉRIA: Cristiano Ronaldo

Ronaldo po rozčarovaní v Manchestri United zamieril do Saudskej Arábie, ktorá za ostatné obdobie poriadne expandovala. Získala do ligy hráčov ako Neymar, Karim Benzema, N'Golo Kante a Sadio Mane.

Bezprostredne po prestupe médiá informovali o Ronaldovom premrštenom plate, na ktorý ho Saudi zlákali. Hovorilo sa o 200 miliónoch eur za jednu sezónu, no po čase sa odhalili jeho skutočné zárobky. Tieto sú ešte väčšie. Aspoň to tvrdí Al Sharq News s odvolaním sa na údaje Bloomberg a Forbes.

Očakáva sa, že Ronaldov plat bude celkovo 263 miliónov eur. Od klubu získava 200 miliónov eur a z reklamy niečo vyše 60 miliónov eur. Pre porovnanie, Leo Messi by mal zarobiť približne 130 miliónov eur a basketbalista LeBron James o 10 miliónov eur menej. Tieto dve ikony zarábajú ročne menej ako samotný Cristiano.

V Saudskej Arábii je Ronaldo tiež bezkonkurenčný. Neymar, druhý na výplatnej listine, z Al-Hilal, by mal generovať ročné príjmy vo výške 102 miliónov eur, čo zahŕňa 74 miliónov eur na platoch a približne 28 miliónov eur z reklamnej spolupráce. Pódiové priečky uzatvára Karim Benzema z Al-Ittihad, ktorý zinkasuje 94 miliónov eur, pričom iba štyria pochádzajú z reklamy. Sadio Mane dostáva takmer 50 miliónov eur ročne.

Za posledné dva roky sa saudská liga stala šiestou ligou na svete, pokiaľ ide o výdavky na prestupy. Pred ňou je už len päť najsilnejších európskych líg: anglická, španielska, talianska, nemecká a francúzska. To nie je prekvapujúce, pretože futbalistov lákajú rozprávkové peniaze. Podľa správ menej známi hráči ako Ivan Toney a Moussa Diaby dostávajú 23 a 15 miliónov eur. V žiadnej inej lige by nedostali toľko zaplatené.

V bráne RCD Mallorca odchytal v sezóne väčšinu duelov.
Greif považuje za čudné, že vypadol z reprezentácie: Radšej si oddýchnuť, ako byť do počtu Zobraziť článok

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. reaguje počas zápasu 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v Girone.
Tréner Weiss po Girone: Mali sme riskovať, potom bolo neskoro! Vyjadril sa aj k budúcnosti syna Zobraziť článok

Generálny manažér Slovana Bratislava Ivana Kmotrík ml..
Kmotríka ml. odmeny v Lige majstrov tešia, no nestačia: 20 miliónov eur nám rozpočet nevykryje! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk