Real s famóznym obratom v repríze finále, Škriniar sledoval zakopnutie PSG len zo striedačky

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v utorkovej repríze finále Ligy majstrov doma nad Borussiou Dortmund 5:2, hoci po polčase prehrávali ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v utorkovej repríze finále Ligy majstrov doma nad Borussiou Dortmund 5:2, hoci po polčase prehrávali 0:2. Tri góly víťazov zariadil Vinicius Junior. Úradujúci šampión tak v 3. kole ligovej fázy zaznamenal druhú výhru v súťaži, Borussia prišla o stopercentnú bilanciu.

FOTOGALÉRIA: LM: Real Madrid - Borussia Dortmund

Plný počet deviatich bodov má na konte Aston Villa, anglický tím zdolal Bolognu 2:0. Už druhýkrát nezabral naplno Paríž St. Germain, doma iba remizoval s PSV Eindhoven 1:1. Slovenský obranca Milan Škriniar sedel na lavičke náhradníkov domácich. Stopercentnú bilanciu neudržal Juventus Turín, keď prehral doma so Stuttgartom 0:1. Premiérovo zabodovali hráči AC Miláno, ktorí zdolali FC Bruggy 3:1.

Šláger dňa na Santiago Bernabeu v prvej polhodine veľa vzruchu nepriniesol, no potom nečakane otvorili skóre hostia. Výraznú zásluhu na tom mal Serhou Guirassy, ktorý sa v šestnástke ocitol chrbtom k bráne v obkľúčení protihráčov, no dokázal poslať výbornú prihrávku cez dvoch hráčov na zbiehajúceho Malena, ktorý nezaváhal. Real sa následne vrhol do útoku, no onedlho dostal druhý úder z protiútoku. Malen sa tentokrát zmenil v asistenta a Gittensa si obrana Realu nepostrážila, hoci mala pred vlastnou bránou číselnú prevahu. Po zmene strán sa Dortmund rozhodol výsledok ubrániť a táto taktika mu nevyšla.

"Biely balet" výrazne zvýšil tlak a po hodine hry dvoma zlepenými gólmi vyrovnal. Najprv sa Antonio Rüdiger presadil v šestnástke hlavičkou po centri Kyliana Mbappeho a onedlho "žlto-čiernym" nevyšla ofsajdová pasca a sieť rozvlnil Vinicius. Víťazný gól dal v 83. minúte Lucas Vazquez, ktorý sa pokúsil z krídla odcentrovať, no zblokovaná lopta sa k nemu vrátila a z uhla už rozvlnil sieť. V závere sa ešte dvakrát presadil Vinicius, na 4:2 zvýšil po sóle z polovice ihriska a bodku pridal opäť z protiútoku po individuálnej akcii strelou pod brvno.

Na snímke Cesar Blackman (uprostred) z ŠK Slovan Bratislava a Yangel Herrera z Girony bojujú o loptu.
Slovan neuspel ani na tretí pokus: Zo španielskej Girony odchádza s prázdnymi rukami Zobraziť článok

Eindhoven zaskočil v Parku princov francúzskeho šampióna, keď po polčase viedol. Z protiútoku skóroval Noa Lang, ktorý v 34. minúte zamieril presne z hranice šestnástky. O vyrovnanie sa postaral v 55. minúte po tečovanej strele Ašraf Hakimí. Stuttgart rozhodol o triumfe v úplnom závere. Enzo Millot síce najprv v 86. minúte nepremenil pokutový kop, keď sa zaskvel brankár Mattia Perin, no napokon využil početnú výhodu, keď kapitán Juventusu uvidel druhýkrát v priebehu troch minút v 84. minúte červenú kartu. V druhej minúte nadstavenia sa predral cez obranu El Bilal Toure a stal sa hrdinom.

"Rossoneri" vstúpili do súťaže prehrami s Liverpoolom i v Leverkusene a proti belgickému šampiónovi už nechceli na San Sire hazardovať so svojím menom. Skóre duelu otvoril v 34. minúte Christian Pulisic, kapitán americkej reprezentácie zahrával rohový kop a nikto ho počas jeho letu do brány netečoval. O šesť minút neskôr si Raphael Onyedika nedokázal ustrážiť loptu, v snahe ju zasiahnuť dal šľapák Tijjanimu Reijndersovi a putoval predčasne pod sprchy. Bruggy však dokázali súpera zaskočiť v oslabení, keď nedlho po zmene strán Hugo Vetlesen dokázal na seba upútať pozornosť obrany a v šestnástke našiel voľného Kyrianiho Sabbeho, ktorý zamieril presne k žrdi. Milánčania však napokon dokázali početnú výhodu využiť, keď sa dvakrát presadil Reijnders. V oboch prípadoch holandský ofenzívny stredopoliar zužitkoval ideálne prihrávky z krídla do šestnástky, v 61. minúte od Noaha Okafora a o desať minút neskôr od Samuela Chukwuezeho.

Monačania neumožnili srbskému majstrovi získať prvý bod a zdolali CZ Belehrad jednoznačne 5:1. Dvoma gólmi k tomu prispel japonský útočník Takumi Minamino, víťazný gól na 2:1 dal tesne pred prestávkou švajčiarsky zakončovateľ Breel Embolo.

Legendárny taliansky futbalista Francesco Totti.
Prekvapil všetkých fanúšikov: Uvidíme taliansku legendu opäť na futbalových trávnikoch? Zobraziť článok

Liga majstrov - ligová fáza, 3. kolo:

Aston Villa - FC Bologna 2:0 (0:0)
Góly:
55. McGinn, 64. Durán        

Arsenal Londýn - Šachtar Doneck 1:0 (1:0)
Góly:
29. Riznyk (vl.)

Juventus Turín - VfB Stuttgart 0:1 (0:0)
Gól:
90.+2 Touré, ČK: 84. Danilo (Juventus)

Paríž St. Germain - PSV Eindhoven 1:1 (0:1)
Góly:
55. Hakimi - 34. Lang
/M. Škriniar (PSG) sedel na lavičke náhradníkov/

Real Madrid - Borussia Dortmund 5:2 (0:2)
Góly:
63., 86. a 90.+3 Vinicius, 60. Rüdiger, 83. Lucas Vazquez - 30. Malen, 34. Gittens

Sturm Graz - Sporting Lisabon 0:2 (0:1)
Góly:
23. Nuno Santos, 53. Gyökeres

AC Miláno - FC Bruggy 3:1 (1:0)
Góly:
61. a 71. Reijnders, 34. Pulisic - 51. Sabbe, ČK: 40. Onyedika (Bruggy)

AS Monaco - CZ Belehrad 5:1 (2:1)
Góly:
20. a 70. Minamino, 45.+4 Embolo, 54. Singo, 90.+7 Akliouche - 27. Ndiaye (z 11 m)

Talentovaný turecký futbalista Arda Güler.
Prestup obrovského talentu z Realu Madrid do Juventusu? Hackeri spôsobili nevídaný škandál Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk