Kmotríka ml. odmeny v Lige majstrov tešia, no nestačia: 20 miliónov eur nám rozpočet nevykryje!

Hoci je Slovan Bratislava po prvých troch hracích kolách hlavnej fázy Ligy majstrov s výrazne záporným skóre 1:11 najhorší v poradí milionárskej ...

Hoci je Slovan Bratislava po prvých troch hracích kolách hlavnej fázy Ligy majstrov s výrazne záporným skóre 1:11 najhorší v poradí milionárskej súťaže, generálny manažér belasých Ivan Kmotrík ml. (33) to stále považuje za veľký úspech. A hoci sa rozdávajú najväčšie odmeny v histórii súťaže, pre Slovan je to málo...

FOTOGALÉRIA: Kmotríka ml. odmeny v Lige majstrov tešia, no nestačia

Belasí postúpili do Ligy majstrov aj vďaka tomu, že súťaž sa rozšírila z 32 na 36 klubov. To prinieslo aj zmenu formátu, keďže tradičné skupiny nahradila jedna spoločná tabuľka, pričom každý hrá po štyri zápasy doma a vonku vždy s iným súperom.

„Máme o dva zápasy navyše, čo je niečo nové a z môjho pohľadu atraktívnejšie. Pre nás je to určite zaujímavé. Myslím si osobne, že aj pre samotnú Ligu majstrov je to len dobré, pretože to prináša iný náboj,“ povedal Kmotrík.

Vďaka historickému postupu klub zarobil len na odmenách už vyše 20 miliónov eur, no to mu nevykryje ani ročný rozpočet. „Ten náš je vyšší ako suma, ktorú zarobíme z Ligy majstrov. Keby sme zobrali peniaze len z nej, nedokázali by sme pokryť celý rozpočet. Zarobili sme však aj na iných veciach, ako sú permanentky a vstupenky. Príjem klubu je dobrý, s tým sme spokojní, ale z celkového hľadiska stále nie je čo oslavovať. Niekto by si takýmito peniazmi mohol zabezpečiť rozpočet na niekoľko rokov, to však v našom prípade nie je pravda. Určite nám to pomôže, ale ďalšia sezóna bude znova otvorená,“ povedal generálny manažér, ktorý si pred stretnutím v Girone užíval návštevu Barcelony.

Vinícius si dal meno dcéry Maite vytetovať.
Brazílsky futbalista zažil nepríjemné prekvapenie: Dal si vytetovať meno dcérky a potom to prišlo Zobraziť článok

Koľko už Slovan zarobil?

Za účasť v ligovej fáze LM: 18,62 mil. eur

Bonus za umiestnenie v LM: minimálne 275-tisíc eur

Hodnotový pilier: minimálne 1,28 mil. eur

Spolu minimálne istých: 20,175 mil. eur

Pozn. Bonus za umiestnenie i suma za hodnotový pilier budú pre Slovan určite vyššie, no záleží to od výsledkov, koeficientu i marketingových zmlúv podľa krajiny, Európy i tých mimoeurópskych krajín.

Ďalšie možné bonusy v LM

2,1 mil. eur za víťazstvo
700-tisíc eur za remízu

Talentovaný turecký futbalista Arda Güler.
Prestup obrovského talentu z Realu Madrid do Juventusu? Hackeri spôsobili nevídaný škandál Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk