Hokejista Molnár sa postavil pred súd: Ublíženie na zdraví a výtržníctvo, hrozí mu 10 rokov basy!

Veci sa pohli! Na Okresnom súde v Nitre sa začalo hlavné pojednávanie s mladým hokejovým talentom Ondrejom Molnárom (19), ktorý sa pred ...
  • Zdroj: Julius Dubravay

Veci sa pohli! Na Okresnom súde v Nitre sa začalo hlavné pojednávanie s mladým hokejovým talentom Ondrejom Molnárom (19), ktorý sa pred dvoma rokmi ocitol v centre veľkého škandálu. Molnár, ktorý bol považovaný za jeden z nádejných talentov slovenského hokeja, čelí vážnym obvineniam z trestného činu ublíženia na zdraví a výtržníctva. Budúcnosť jeho kariéry tak visí na vlásku a hrozí mu dokonca aj niekoľkoročný trest odňatia slobody.

Čo hovorí trestný zákon

§ 155/1 - trestný čin ublíženie na zdraví: Kto inému úmyselne spôsobí ťažkú ujmu na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov.

§ 364/1a - výtržníctvo: Kto sa dopustí slovne alebo fyzicky, verejne alebo na mieste verejnosti prístupnom hrubej neslušnosti alebo výtržnosti najmä tým, že napadne iného, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.

Slovenský útočník Adam Ružička žiari v drese Spartaka Moskva
Liečba Ruskom: Ružička ako gólové tornádo, je druhým najlepším kanonierom KHL! Zobraziť článok

§ 364/2c - výtržníctvo: Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 v prítomnosti skupiny osôb mladších ako osemnásť rokov.

§ 156/1 - trestný čin ublíženie na zdraví: Kto inému úmyselne ublíži na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk