Aha, čo odkazujú parťáci Šatanovi k jeho 50-ke...

Hokejový šéf a legendárny útočník Miroslav Šatan sa dnes dožíva jubilejnej 50-ky. Denníku Nový Čas prezradil, že sa vnútorne cíti na ...
  • Zdroj: getty images

Hokejový šéf a legendárny útočník Miroslav Šatan sa dnes dožíva jubilejnej 50-ky. Denníku Nový Čas prezradil, že sa vnútorne cíti na menej, ale človek vek nezastaví. Jeho bývalí spoluhráči a kamaráti pri tejto príležitosti poslali emotívne odkazy a niektorí si zaspomínali aj na vtipné príhody…

FOTOGALÉRIA: šatan oslava

Držiteľovi všetkých štyroch slovenských medailií z hokejových MS v samostatnej ére a víťazovi Stanleyho pohára z roku 2009 s Pittsburghom Miroslavovi Šatanovi dnes gratuluje isto stovky ľudí k jeho krásnemu životnému sviatku.

Medzi nimi nechýba aj jeho bývalý spoluhráč z národného tímu, ďalší skvelý kanonier Peter Bondra, s ktorým v roku 2002 získali historické zlato na šampionáte vo Švédsku.

S Mirom nemám žiadnu vtipnú príhodu, iba vážne veci,“ napísal nám priamo z Washingtonu bývalý skvelý kanonier Peter Bondra, ktorý v zámorí po konci kariéry žije už roky so svojou rodinou. „Všetko najlepšie Šarkan ti prajem k tvojej 50-ke. Nech sa ti darí v práci a aj doma. Vitaj na 5. poschodí,“ zaželal Bondra svojmu parťákovi.

Zaujímavosťou je, že klub NHL Washington Capitals bol založený vtedy, kedy sa Šatan aj narodil, teda v roku 1974. „Šarkan a Capitals sú rovnako starí. Majú 50-ku,“ dodal s úsmevom Bondra.

2002 - Ako kapitán zdvihol nad hlavu trofej pre majstra sveta.
Šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan oslavuje 50-ku: Čo by teraz vo svojej kariére spravil inak? Zobraziť článok

Ku gratulantom sa pripojil aj ďalší z éry zlatých chlapcov, bývalý obranca Richard Lintner. Ten pridal aj vtipnú príhodu. „Vo štvorici s Petrom Bondrom a Filipom Tůmom chodievame so Šarkym na golfové výlety. O Šarkym sa vie, že je kamarátsky a pokojný človek. K tomu aj človek, ktorý sa isto ani na svoju 50-ku alkoholu ani len nedotkne. Aj z tohto dôvodu sa vždy obetuje a na výletoch berie na seba zodpovednosť nás šoférovať.
Lenže boli sme v Škótsku, kde sa šoféruje na opačnej strane. Už na parkovisku sme sa stretli s prvou kolíziou, ktoré potom samozrejme pokračovali. No potom sa stalo niečo, čo som už nikdy predtým, ani potom nevidel. Šarky s kľudným výrazom v tvári pomaly stiahol okienko na svojich dverách a na naše prekvapenie nasmeroval zopár štipľavejších slov na adresu, podľa nás nie úplne správne šoferujúcich Škótov. Čerešničkou na torte bolo, že napriek tomu, že sme všetci boli v Škótsku prvýkrát, Šarky použil absolútne autenticky škótsky dialekt. Že vraj, keď už raz vybuchol, aby dobre rozumeli, čo im povedal,“ prezradil Lintner, ktorý šéfovi zväzu tiež praje k sviatku všetko najlepšie.

Šéf zväzu Miroslav Šatan (vľavo) je rád, že Slafkovskému sa v NHL darí a má formu ako hrom.
Slafkovský si mal dávať pozor na jazyk?! Zväz vracia Jurajovi úder Zobraziť článok

Aj jeho bývalý spoluhráč zo Slovana a momentálne jeho pravá ruka na zväze, generálny sekretár Miroslav Lažo poslal Šatanovi pár emotívnych slov. „Miro, prajem ti všetko najlepšie k tvojej 50-ke. Som rád, že som ťa v živote stretol, že som s tebou mohol hrať vo svojej kariére. Ako si bol líder a kapitán na ľade, tak si aj veľký človek na funkcionárskej scéne. Ďakujem, že môžem s tebou pracovať, pretože si našou inšpiráciou i motiváciou v jednom,“ vyjadril sa gratulant Lažo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk