Liečba Ruskom: Ružička ako gólové tornádo, je druhým najlepším kanonierom KHL!

V Rusku hrá najlepší hokej svojej doterajšej kariéry! Slovenský útočník Adam Ružička ničí súperov parádnymi zásahmi, aktuálne je druhým ...
  • Zdroj: X/KHL

V Rusku hrá najlepší hokej svojej doterajšej kariéry! Slovenský útočník Adam Ružička ničí súperov parádnymi zásahmi, aktuálne je druhým najlepším strelcom v KHL.

FOTOGALÉRIA: Adam Ružička

Presun zo zámorskej NHL do KHL slovenskému útočníkovi Adamovi Ružičkovi evidentne prospel. V Rusku sa stal z neho obávaný snajper! Strieľa jeden gól za druhým. Výbornú formu ukázal aj v poslednom zápase, v ktorom parádne trafil v presilovej hre z pravého kruhu. Zvyšoval na 3:0 pre Spartak Moskva, ktorý ale vedenie neudržal a napokon na ľade Admiralu Vladivostok prehral 3:4 po predĺžení.

25-ročný slovenský útočník strelil už svoj desiaty gól v sezóne a je druhým najlepším strelcom KHL. O dva presné zásahy viac na konte má len Američan Derek Barach, ktorý oblieka dres Viťaza. Ružičkovi pôsobenie v Rusku evidentne prospieva a hrá najlepší hokej svojej doterajšej kariéry. V NHL predčasne skončil po incidente s videom s bielym práškom, ktoré sa objavilo na jeho instagrame. Následne s ním Arizona Coyotes rozviazala zmluvu.

Erik Černák (Tampa Bay) v súboji proti Torontu.
Černák sa v divokom závere zápasu pobil: Súper ho schladil jedným gestom! Zobraziť článok

Adam Ružička sa následne presunul do Ruska, podpísal zmluvu so Spartakom Moskva, kde pôsobí aj jeho švagor - obranca Michal Čajkovský. Ružička sa okamžite stal hviezdou tímu, v osemnástich zápasoch aktuálnej sezóny nazbieral 15 bodov. Ukazuje, aký je výborný hráč a v kontexte jeho aktuálnych výkonov možno o to viac zamrzí, že sa výraznejšie nepresadil aj v NHL.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk