Hokejový svet zasiahla smutná správa: Navždy odišiel legendárny útočník

Niekdajší kanadský hokejista Pete Conacher zomrel vo veku 92 rokov.

Niekdajší kanadský hokejista Pete Conacher zomrel vo veku 92 rokov.

Fotogaléria

Bývalý útočník Toronta Maple Leafs, Chicaga Blackhawks a New Yorku Rangers odohral v NHL celkovo 229 zápasov, v ktorých získal 86 bodov. V roku 1959 pomohol tímu Belleville McFarlands, ktorý reprezentoval Kanadu, získať titul majstrov sveta.

O jeho úmrtí informoval ako prvý niekdajší hlásateľ "javorových listov" Joe Bowen, ktorý bol s Conacherom blízky priateľ. "Je to veľmi smutné, že sme dnes stratili Peta Conachera. Bol to úžasný človek, ktorý nezištne venoval svoj čas dobrým veciam, bude nám veľmi chýbať. Odpočívaj v pokoji, kamarát!" napísal Bowen.

Na správu o jeho úmrtí reagoval krátkym vyhlásením aj klub Toronto Maple Leafs. "So zármutkom sme prijali informáciu o skone nášho bývalého hráča Peta Conachera. Pete, syn Charlieho Conachera, odohral 229 zápasov v NHL a bol aj bývalý prezident ontarijskej pobočky neziskovej organizácie Special Olympics Canada.

Naše myšlienky sa v tejto chvíli sústreďujú na jeho rodinu a priateľov," sprostredkoval vyjadrenie klubu portál hockeyunplugged.com.

Hokejisti Košíc postúpili do semifinále.
Fanúšikovia sa tešili zbytočne: Duel Slovana s Košicami pod holým nebom sa ruší! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk