Balážová po zisku zlata na ME: Krajšie by bolo už len slovenské finále!

Slovenský stolný tenis zažil historický úspech, keď v ženskej štvorhre na ME v Linzi získal zlato aj bronz. O najcennejší kov sa postarala ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Slovenský stolný tenis zažil historický úspech, keď v ženskej štvorhre na ME v Linzi získal zlato aj bronz. O najcennejší kov sa postarala Barbora Balážová (32) spolu s Češkou Hanou Matelovou (34). V semifinále vyradili po veľkom boji slovensko-poľský pár Tatiana Kukuľková (24), Natalia Bajorová (27), ktorý bral bronz.

FOTOGALÉRIA: Barbora Balážová

Rodáčka z Topoľčian stále poriadne nespracovala, že sa stala majsterkou Európy. „Začína to na mňa doliehať asi až teraz, aj keď v noci som si veľmi nepospala. Je super, že máme titul, ale to, že máme dve medaily, je neskutočné. Myslím si, že lepšie to ani dopadnúť nemohlo, možno iba vtedy, ak by sme sa s Tatianou stretli až vo finále, to by bolo ešte lepšie,“ povedala. Najviac si podľa vlastných slov užila finále s rakúsko-rumunským duom Sofia Polcanová a Bernadette Szöcsová (obhajkyne zdolali 3:2 na sety), hoci pred ním ju chytila obrovská panika. „Hanka ma však upokojila, odobrala zo mňa stres a vďaka tomu som si finále ako jediný duel na ME stopercentne užila,“ ozrejmila.

Zlato vybojoval so spoluhráčom a kamarátom Jánom Riapošom.
Lovaš si z prvej paralympiády v živote priviezol najcennejší kov: Havária ho dostala na vozík, na ktorom získal zlato! Zobraziť článok

Balážovej v lete tesne ušla účasť na OH v Paríži, pričom otázna bola aj jej účasť na ME kvôli problémom s kolenom. „Verím, že všetko má svoj dôvod a možnože práve tá pauza cez OH mi pomohla usporiadať si myšlienky. A že mi prešli problémy s kolenom pred ME samy a vydržalo to celý turnaj, je pre mňa zázrak,“ pripojila s tým, že jej úspešná dvojica s Matelovou sa pomaly končí, no vďaka úspechu na ME Češka asi ešte rok potiahne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk