Odvážne ambície Pogačara: Prepíše históriu cyklistiky?

Slovinský cyklista Tadej Pogačar nevylučuje, že sa v budúcnosti pokúsi o historický triumf na pretekoch Giro d'Italia, Tour de France ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovinský cyklista Tadej Pogačar nevylučuje, že sa v budúcnosti pokúsi o historický triumf na pretekoch Giro d'Italia, Tour de France a Vuelta a Espana v jednom roku.

FOTOGALÉRIA: Tadej Pogačar

Dvadsaťšesťročný Pogačar zvíťazil tento rok na Gire a Tour a navyše získal titul majstra sveta, no na Vuelte sa nezúčastnil.

Len sedem jazdcov na čele s Belgičanom Eddiem Merckxom triumfovalo na všetkých troch pretekoch Grand Tours vo svojej kariére. Nikomu sa však nepodarilo dosiahnuť tento cieľ v jednom kalendárom roku.

"Možno by som to mohol dosiahnuť v jednej sezóne keď budem starší. Získať ružový dres z Gira a rovnako i žltý z Tour je pekné, ale môžete ich nosiť iba tri týždne. Dúhový dres majstra sveta môžem mať na všetkých pretekoch," sprostredkovala Pogačarovo vyjadrenie agentúra DPA.

Táto ikonická foto obletela celý svet.
Saganov stratový biznis: Z toho mínusu sa zatočí hlava! Zobraziť článok

Slovinský pretekár bude v roku 2025 s najväčšou pravdepodobnosťou štartovať na dvoch Grand Tours. Na Tour de France sa bude uchádzať o štvrtý titul, na Vuelta a Espana v roku 2019 skončil tretí. Jeho účasť sa očakáva aj na jarnej klasike Miláno-Sanremo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk