Český hokejista má miliónové dlhy: Pred súd ho chcú postaviť okradnutí športovci, je medzi nimi aj Slovák Švento

Chcel zbohatnúť na zlate! Miesto úspešného biznisu má však dvojnásobný hokejový majster sveta Michal Sýkora (51) na krku obvinenia a ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR, Profimedia

Chcel zbohatnúť na zlate! Miesto úspešného biznisu má však dvojnásobný hokejový majster sveta Michal Sýkora (51) na krku obvinenia a stále mu hrozí väzenie.

Jeho biznis vyzeral dobre a podnikanie mu fungovalo. V marci 2021 sa dostala jeho firma MPM Invest do úpadku a následne do konkurzu. Prihlásilo sa 40 veriteľov. 

„Zatiaľ to, bohužiaľ, vyzerá tak, že veritelia nedostanú nič, respektíve úplné minimum,“ uviedol pre Blesk pred rokom konkurzný správca Radim Janoušek. 

Radosť hráčov tímu Winnipeg Jets v zápase s Pittsburghom Penguins
Winnipeg prepisuje klubovú históriu: Dokonalý štart v NHL Zobraziť článok

Veril mu aj Slovák

Podľa Blesku v roku 2019 prišiel Sýkora o 100 miliónov korún. Aby zachránil biznis, začal si požičiavať. Lenže dostával sa do úverovej špirály. Náklady na úvery rástli. Od reprezentačného kolegu Romana Červenku si požičal 25,8 miliónov korún (1,22 mil. eur). Požičané má aj od bývalého slovenského futbalového reprezentanta Dušana Šventa. A to tri milióny českých korún (takmer 120-tisíc eur).

Sýkora dodnes dôveryhodne nevysvetlil, kam zmizli zlaté tehličky a milióny na firemných účtoch. Vlani v decembri súd Sýkorovi schválil osobný bankrot, čo sa ale teraz poškodení pokúšajú zmeniť. Známi futbalisti Tomáš Vaclík, David Lafata, Dušan Švento alebo hokejisti Petr Koukal, Robert Kousal čo Václav Pletka, ktorí dokopy prišli o milióny českých korún, preto podali cez právnika žiadosť, aby Sýkora musel vyhlásiť konkurz. Poukazujú na to, že Sýkora z firmy zobral viac ako 10 mil. českých korún (asi 400-tisíc eur), ktoré ale nepoužil na úhradu svojich dlhov.

Legendárny britský drahový cyklista Chris Hoy.
Šok pre cyklistický svet: Šesťnásobný olympijský víťaz trpí nevyliečiteľnou chorobou Zobraziť článok

„Z tejto skutočnosti vyplýva, že dlžník sa neusiluje o uspokojenie veriteľov. Naopak, je úplne evidentné, že svojou žiadosťou o oddlženie sleduje nepoctivý zámer a to poškodenie veriteľov,“ píše sa v žalobe, ktorou sa krajský súd bude zaoberať v polovici novembra.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk