Brankár Slovana si v derby proti Trnave prešiel peklom: Takáča urážali a zahádzali potkanmi!

Preukázal svoje brankárske kvality i mentálnu odolnosť! Reč je o gólmanovi bratislavského Slovana Dominikovi Takáčovi (25), ktorý vychytal ...
  • Zdroj: TASR

Preukázal svoje brankárske kvality i mentálnu odolnosť! Reč je o gólmanovi bratislavského Slovana Dominikovi Takáčovi (25), ktorý vychytal belasým triumf 1:0 v sobotňajšom derby zápase 11. kola na trávniku Trnavy.

Nemal to vôbec ľahké, pretože práve zo Spartaka v lete prestúpil na Tehelné pole a fanúšikovia Bílich andelov mu to dali na štadióne riadne ,,vyžrať“. Pri každom jeho dotyku s loptou na neho pískali, vulgárne ho urážali a dokonca ho aj zahádzali plyšovými potkanmi na znak, že zradil odchodom do tábora najväčšieho rivala...

FOTOGALÉRIA: Brankár Slovana si v derby proti Trnave prešiel peklom

Práve gólman Dominik Takáč bol ústrednou postavou derby zápasu, keďže sa prvýkrát po prestupe z Trnavy do Slovana vrátil na Štadión Antona Malatinského, kde pôsobil od leta 2017.

„Pred zápasom som mal zmiešané pocity, no svojím spôsobom som sa aj tešil. Teraz som šťastný, že sme to takto zvládli, vyhrali sme a máme dôležité tri body,“ povedal pre klubovú stránku skslovan.com reprezentačný gólman.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss (v popredí) počas futbalového zápasu.
Tréner Weiss prehovoril po derby: Takáča som už otravoval. Kto je najlepší hráč ligy? Zobraziť článok

Bol nachystaný

Pred derby sa aj špekulovalo, či kouč belasých Vladimír Weiss postaví do bránky Takáča. „Tréner brankárov Ján Mucha sa ma spýtal, či som nachystaný na víkend, odvetil som mu, že, samozrejme, áno. Keď sa tréner rozhodol ma postaviť, nebudem to namietať, ale budem to rešpektovať a urobím si svoju robotu,“ vyhlásil Dominik, ktorý však priznal, že to bol preňho zvláštny zápas. Fanúšikovia Trnavy mu ho totiž dali riadne „vyžrať“. Pri každom dotyku s loptou na neho mohutne pískali, vulgárne mu nadávali a dokonca ho zahádzali aj plyšovými potkanmi na znak toho, že odišiel do Slovana.

Nebolo to príjemné

„Celý zápasový deň bol taký zvláštny. Prvýkrát som chytal na tomto štadióne, kde som prežil veľa nezabudnuteľných zápasov. Rozcvička bola ešte okej, ale na začiatku to pre mňa nebolo práve príjemné. Všetko sa to dalo čakať a nič ma v skutočnosti nerozhodilo. O to príjemnejšie pocity som potom prežíval na konci, keď sme to úspešne zvládli,“ dodal Takáč, ktorý pred vyše 13-tisícovou kulisou vychytal belasým cenný triumf a neinkasoval ani gól. Fanúšikovia Slovana po súboji skandovali jeho meno a dali mu jasne najavo, že ho prijali.

Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi.
Lionel Messi žiari ako v najlepších rokoch: Druhý hetrik v rade za 33 minút! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk