Lionel Messi žiari ako v najlepších rokoch: Druhý hetrik v rade za 33 minút!

Hoci má už 37 rokov, stále dokáže ohúriť celý futbalový svet. Slávny Lionel Messi strelil vo svojich posledných dvoch zápasoch dva hetriky. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hoci má už 37 rokov, stále dokáže ohúriť celý futbalový svet. Slávny Lionel Messi strelil vo svojich posledných dvoch zápasoch dva hetriky. Pri tom poslednom to navyše dokázal ako striedajúci hráč za 33 minút. Aby toho nebolo málo, jeho tím Inter Miami stanovil nový rekord americkej MLS.

FOTOGALÉRIA: Lionel Messi žiari ako v najlepších rokoch

Argentínsky reprezentant spolu s ďalšími bývalými spoluhráčmi dotiahol celok majiteľa Davida Beckhama na prvé miesto konferencie, ale tým jeho práca ešte nekončí. Cieľom je zisk prvého titulu v klubovej histórii. 

Pokiaľ si Messi udrží súčasnú formu, zrejme pôjde len o formalitu. V stredu pri výhre svojho národného tímu nad Bolíviou 6:0 strelil tri góly a pridal ďalšie dve asistencie. Teraz niečo obdobné predviedol v najvyššej zámorskej futbalovej lige.

Do duelu proti New England síce nastúpil až v 58. minúte, no aj to mu stačilo na obdivuhodné predstavenie. Po pár sekundách si pripísal sekundárnu asistenciu pri presnom zásahu Benjamina Cremaschiho na 3:2. To bol však iba začiatok.

Marek sa chce rozlúčiť s repre v novembri.
Najbohatší futbalisti: Za rok majú viac ako Hamšík za kariéru Zobraziť článok

V 78. minúte po narážačke so Suárezom zamieril spoza vápna presne k pravej tyčke. O tri minúty neskôr dostal prihrávku za obranu a zblízka pridal druhý gól. Druhý hetrik v rade zavŕšil po skvelom centre Suáreza zakončením do poloprázdnej svätyne.

Inter Miami napokon zvíťazil 6:2 a so ziskom 74 bodov stanovil nový rekord súťaže v počte získaných bodov v základnej časti. Argentínsky mág sa zároveň stal najproduktívnejším hráčom základnej časti MLS.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk