Šok pre cyklistický svet: Šesťnásobný olympijský víťaz trpí nevyliečiteľnou chorobou

Prekvapivá správa nielen pre Veľkú Britániu! Legendárny dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy (48) oznámil, že jeho ...
  • Zdroj: Northfoto

Prekvapivá správa nielen pre Veľkú Britániu! Legendárny dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy (48) oznámil, že jeho rakovina je nevyliečiteľná. Podporu mu na sociálnych sieťach vyjadril celý športový svet i britský premiér Keir Starmer.

FOTOGALÉRIA: Chris Hoy

Hoy bojoval s rakovinou už pred tromi rokmi, kedy mu odstránili obličku. Vyliečil sa, ale vo februári priznal, že sa mu zákerná choroba vrátila. V čerstvom rozhovore pre portál Sunday Times otvorene prezradil, že mu lekári diagnostikovali rakovinu prostaty. Okrem toho objavili nádory na ramene, panve, bedre, chrbtici a rebrách. Podľa odhadov mu ostávajú dva až štyri roky života.

„Akokoľvek to vyzerá neprirodzene, taká je príroda. Všetci sme sa narodili a všetci umierame, je to len súčasť procesu," odkázal olympijský víťaz z Atén 2004, Pekingu 2008 a Londýna 2012.

„Ruku na srdce, väčšinu času som celkom pozitívny a som naozaj šťastný. Toto je väčšie než olympiáda, je to väčšie než čokoľvek iné. Ide o to vážiť si život a nachádzať radosť," dodal Hoy, ktorý navštívil tohtoročný tenisový Wimbledon a bol váženým hosťom aj v olympijskom Paríži.

Po oznámení smutnej správy sa ozvalo množstvo športovcov vrátane ďalšej ikony britskej cyklistiky Marka Cavendisha či atlétky Kelly Holmesovej. „Chris je britská športová legenda. Čeliť jeho diagnóze s takou pozitivitou je inšpirujúce. Celá krajina stojí za ním a jeho rodinou," napísal na sociálnej sieti X premiér Starmer.

Slovinský cyklista Tadej Pogačar.
Poznáme meno nového majstra sveta v cyklistike: Fenomenálny Pogačar dodržal sľub! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk